Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πλαστικός …κορσές στις επιχειρήσεις: Μισθοδοσία και αγορές μόνο ηλεκτρονικά

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Πλαστικό …κορσέ βάζει στις επιχειρήσεις το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα. Σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή ορίζει πως δεν αναγνωρίζονται δαπάνες οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί με πλαστικό χρήμα ή μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Πρώτη και καλύτερη η δαπάνη μισθοδοσίας η οποία θα αναγνωρίζεται ως δαπάνη για την επιχείρηση μόνο εφόσον η τμηματική ή η ολική εξόφληση έχει γίνει με τη χρήση ηλεκτρονικού τρόπου πληρωμής. Πολύ απλά σημαίνει ότι η επιχείρηση θα πρέπει να καταθέτει τα χρήματα για την πληρωμή του υπαλλήλου και οποιουδήποτε άλλου εργαζόμενου στο λογαριασμό του. Αλλιώς η ποινή θα είναι δρακόντια, αφού δεν θα αναγνωρίζεται ως δαπάνη για να αφαιρεθεί και θα φορολογείται κανονικά.

Επίσης, με το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι : κάθε είδους δαπάνη που αφορά σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των πεντακοσίων (500) ευρώ, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έγινε με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής είναι υποχρεωτικό να γίνονται με πλαστικό χρήμα ή μέσω τράπεζας ή μέσω άλλων ηλεκτρονικών πληρωμών, γιατί διαφορετικά δεν θα αφαιρούνται από την εφορία .

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε