Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πληρώστε με κάρτα συμφέρει!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυτό είναι το σύνθημα του υπουργείου Οικονομικών ειδικά σε ό,τι αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες των οποίων το αφορολόγητο εξαρτάται άμεσα από τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα.

Η έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, η οποία θα εξασφαλίζεται μόνο εφόσον έχουν συγκεντρωθεί αποδείξεις με ηλεκτρονικό χρήμα αξίας ίσης με το 10% έως και το 30% του εισοδήματος του φορολογούμενου.
Όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό θα έρθουν αντιμέτωποι με φόρο 22% για το ποσό που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν.
Εάν δηλαδή κάποιος οφείλει να συγκεντρώσει 3.000 ευρώ αποδείξεις με κάρτα και παρουσιάσει στην εφορία ποσό 2.000 ευρώ, τότε θα επιβαρυνθεί με φόρο 220 ευρώ που αντιστοιχεί στο 22% του ποσού που δεν μπόρεσε να καλύψει.
Μέσα στα κίνητρα που εξετάζονται ακόμη είναι κληρώσεις με έπαθλο δωρεάν αγορές, αυτοκίνητα και ακίνητα.
Σημειώνεται ότι όλες οι επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να έχουν μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS), ενώ συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τα 50 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό χρήμα.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε