Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ποιοι ανεύθυνοι προπαγανδιστές μας σπρώχνουν έξω από το ευρώ…

Ποιοι ανεύθυνοι προπαγανδιστές μας σπρώχνουν έξω από το  ευρώ…

Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ με κοινοτοπίες για να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη φληναφήματα νομίζουν πως υπερασπίζονται τις θέσεις τους για έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.

Να, αίφνης σήμερα ο κύριος Θανάσης Πετράκος ζήλωσε τη δόξα Λαπαβίτσα και πέταξε τη σοφή κουβέντα πως το ευρώ δεν είναι θρησκεία, θέλοντας να υποστηρίξει πως δεν θα παραμείνουμε πάση θυσία στο κοινό νόμισμα και προπαντός όχι με συμφωνία με κάθε κόστος.

Ούτε να του έλεγαν να ανάψει κερί στην εκκλησία δεν θα χρησιμοποιούσε αυτό το τόσο ρηχό για να μην πω φτηνό επιχείρημα.

Για μην πούμε για τον κύριο Στάθη Λεουτσάκο που θυμήθηκε ακόμα και τα τανκς λέγοντας πως ούτε με τανκς δεν περνούν αυτές οι συμφωνίες. Μα είμαστε στα καλά μας ή απογειωθήκαμε εντελώς μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας;

Επιτέλους στη δύσκολη καμπή που βρίσκεται η χώρα θα περίμενε κανείς επιχειρήματα και όχι τσιτάτα που όχι μόνο δεν λένε τίποτα, αλλά θολώνουν και τον ορίζοντα.

Όπως τσιτάτο και μάλιστα επικίνδυνο χρησιμοποίησε και ο κ. Στρατούλης για να υποστηρίξει τη θέση του υπέρ του Grexit. Ο υπουργός προέτρεψε «να μην ανησυχεί ο κόσμος. Θα δυσκολευτούμε λίγους μήνες και μετά θα πάνε όλα καλά».

Μα, καλά αν έτσι έχουν τα πράγματα γιατί διαπραγματεύεται η κυβέρνηση; Αν πραγματικά πιστεύετε ότι μετά από λίγους όλα θα πάνε καλά κύριε Στρατούλη, τότε σταματήστε τις διαπραγματεύσεις και κάντε αμέσως δημοψήφισμα με ερώτημα δραχμή ή ευρώ. Αφού είστε τόσο σίγουρος φαντάζομαι θα έχετε και πειστικά επιχειρήματα ώστε να πείσετε το λαό να ψηφίσει υπέρ της δραχμής.

Η οποία φαντάζομαι κύριε Πετράτο ούτε αυτή είναι θρησκεία, αλλά θρησκεία είναι σίγουρα η θέληση του λαού, την οποία εσείς δυστυχώς και ο σύντροφός σας Δημήτρης Στρατούλης παραγνωρίζετε όταν εργάζεστε για την επιστροφή στη δραχμή. Και μην μου πείτε ότι δεν εργάζεστε γιατί έργο προς αυτή την κατεύθυνση είναι ακόμα και οι συνεντεύξεις, η προπαγάνδιση της εξόδου από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή.

Εμπρός λοιπόν ζητείστε από τον πρωθυπουργό να διενεργήσετε δημοψήφισμα ή σταματήστε αυτή την τακτική της καθημερινής φθοράς της ελληνικής οικονομίας. Αν συνεχιστεί λίγο ακόμα θα μπούμε βαθιά στο τούνελ της ύφεσης το οποίο υποτίθεται ότι θέλετε να αποφύγετε γι΄ αυτό διαπραγματεύεστε σκληρά.

Τουλάχιστον να αποφεύγετε τις εμπρηστικές δηλώσεις που επιδεινώνουν το οικονομικό κλίμα. Αυτό σημαίνει πράξη ευθύνης και όχι οι αερολογίες περί θρησκείας ή δυσκολιών για λίγο καιρό. Αυτές δεν είναι παρά δηλώσεις που δεν διεκδικούν δάφνες υπευθυνότητας. Όταν ο λαός θέλει ευρώ οφείλουμε να σεβαστούμε τη θέλησή του και όταν καταλαμβάνουμε υπεύθυνες θέσεις να εργαζόμαστε γι΄ αυτό. Αν διαφωνούμε πάμε στα σπίτια μας κύριε Στρατούλη. Αυτό συνιστά υπεύθυνη πολιτική στάση και πράξη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε