Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πολιτικό “άρωμα” στην “αποπομπή” Θωμόπουλου! Όλο το παρασκήνιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Απεγνωσμένες προσπάθειες φέρεται να καταβάλλει ο CEO της Πειραιώς να παραμείνει στη θέση του. Τι αναφέρει η επιστολή του hedge fund manager, John Paulson και τι ρόλο παίζουν οι “γέφυρες” με Νέα Δημοκρατία, ούτως ώστε να “μετατραπεί” η υπόθεση σε πολιτικό ζήτημα. Αναλυτικά το παρασκήνιο κυβέρνησης – ΤΧΣ και η… “διάψευση”.

Ο CEO της ΠειραιώςΆνθιμος Θωμόπουλος, εμφανίζεται να καταβάλλει από χθες μεγάλες προσπάθειες για να παραμείνει στη θέση του. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι μοιάζει προφανές πως τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΤΧΣ δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Την ίδια ώρα, “βαρύ” φαίνεται να είναι το κλίμα προς το πρόσωπό του και από τα στελέχη της τράπεζας.

Οι προσπάθειές του

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη -πρωτοφανής- κίνησή του ήταν να ζητήσει τη στήριξη του γνωστού hedge fund manager, John Paulson, o οποίος και κατέχει ποσοστό μετοχών της τάξεως του 9% στην Πειραιώς.

Στην επιστολή που έστειλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, o Paulson αναφέρει ότι επένδυσε στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, δείχνοντας “κατανόηση” στο ότι ο κ. Θωμόπουλος θα παραμείνει CEO της Τράπεζας κι ότι τον θεωρεί “απόλυτα ικανό” στο να τη διοικήσει.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διέψευσε με ανακοίνωση ότι ζήτησε την παραίτηση Θωμόπουλου, χωρίς -ωστόσο- να αρνείται ότι υπήρξε χθες συνάντηση μεταξύ του κ. Θωμόπουλου και του προέδρου του Ταμείου, Γιώργου Μιχελή.

Το πολιτικό σκέλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση αυτή ο κ. Μιχελής φέρεται να ζήτησε -με την σύμφωνη μάλιστα γνώμη της κυβέρνησης- την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς, ως βασικού μετόχου της τράπεζας με ποσοστό 26%. Εκείνος όμως φέρεται να αρνήθηκε να την υποβάλει.

Την ίδια ώρα, πηγές από τον πολιτικό χώρο αναφέρουν πως η επόμενη κίνηση του κ. Θωμόπουλου θα είναι να “μετατρέψει” το ζήτημα σε πολιτικό. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως παρά το ότι ο ίδιος διατηρούσε στενές σχέσεις με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και για πολύ καιρό, ρίχνει τώρα… γέφυρες προς τη Νέα Δημοκρατία, με τον ισχυρισμό πως η πρόθεση απομάκρυνσής του από την Πειραιώς αποτελεί “πραξικοπηματική κίνηση” που μάλιστα γίνεται για πολιτικούς λόγους, ούτως ώστε να αυξηθεί η επιρροή της κυβέρνησης στο τραπεζικό σύστημα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε