Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πως να πληρώσετε σε 24 δόσεις ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος – Καμπανάκι για φόρους 1,8 δισ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Καμπάνα χτυπάει για τους φορολογούμενους και σήμα SOS για το υπουργείο Οικονομικών. Οι μεν καλούνται ως την άλλη Παρασκευή να πληρώσουν φόρους 1,8 δισ. ευρώ για εισόδημα και ΕΝΦΙΑ και το υπουργείο να εισπράξει συνολικά 4,4 δισ. περίπου για ολόκληρο το Φεβρουάριο από όλες τις πηγές, ώστε να μην αρχίσουν να παίζουν τα …τέλια του φόβου για την πορεία των εσόδων και την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες από τους λογιστές, σπεύδουν να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων για δώδεκα δόσεις και των πληρωμών με κάρτες.

Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Ειδικότερα ο συνδυασμός 12 δόσεων στο Δημόσιο και 12 άτοκων δόσεων με την πιστωτική κάρτα μπορεί να δώσει ανάσα και χρόνο για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων, αφού η τελική πληρωμή μπορεί να φτάσει στην καλύτερη περίπτωση σε 24 δόσεις.
Επισημαίνεται ότι με τις πιστωτικές κάρτες μπορείτε να εξοφλήσετε τις φορολογικές υποχρεώσεις από 9 ως 12 άτοκες δόσεις ανάλογα με την τράπεζα που εκδίδει την κάρτα.
Παράλληλα στις εφορίες προσέρχονται πολλοί φορολογούμενοι για να συμψηφίσουν επιστροφές φόρων με οφειλές. Το ποσό που μπορεί να συμψηφιστεί ξεπερνά ελαφρώς τα 300 εκατομμύρια ευρώ.
Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΓΓΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών δείχνει ότι 1.039.540 ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους έως 50 ευρώ, ενώ πέντε μηνιαίες δόσεις καλούνται να πληρώσουν 5.323.649 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι συνολικά θα καταβάλουν 3,258 δισ. ευρώ.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε