Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πότε θα αλλάξει η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών

Πότε θα αλλάξει η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών

Ο συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και γενικώς όσων καθορίζονται με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στην εφορία το 2015 και των εισφορών που θα πληρωθούν με κριτήριο τα εισοδήματα του 2016 θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Στην ανακοίνωσή του εξηγεί ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται με βάση τα εισοδήματα του 2015, έως ότου εκκαθαριστούν τα εισοδήματα του 2016.

Οι εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις θα είναι διαθέσιμες μετά τις 30 Ιουνίου 2017, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία που έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ΗΔΙΚΑ προχώρησε στην έγκαιρη προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάπτυξη του απαραίτητου λογισμικού. Οι διαδικασίες συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017, όπως είχε ανακοινωθεί από την αρχή του έτους, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε