Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

«Πράσινο φως» για τη λειτουργία του LNG Αλεξανδρούπολης

«Πράσινο φως» για τη λειτουργία του LNG Αλεξανδρούπολης

Στις 17 Δεκεμβρίου 2023 το δεξαμενόπλοιο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ» (LNG) εισήλθε στο Θρακικό Πέλαγος και αγκυροβόλησε ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης. Για το γεγονός η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GASTRADE και ιδρύτρια μέτοχος της Εταιρείας, κα. Ελμίνα Κοπελούζου, δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα, με την άφιξη του πρώτου ειδικά διαμορφωμένου δεξαμενόπλοιου της Gastrade, αποτελεί για όλους εμάς μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα. Μια ημέρα-σταθμός που σηματοδοτεί την υλοποίηση της πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου και ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του LNG Αλεξανδρούπολης.

Ένα ορόσημο για την ακριτική αυτή πόλη της Ελλάδας, που αναβαθμίζεται σε ενεργειακό κόμβο για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι δημόσιες ευχαριστίες

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GASTRADE και ιδρύτρια μέτοχος της Εταιρείας, κα. Ελμίνα Κοπελούζου, επισημαίνει στη δήλωσή της: 

«Για να φτάσουμε εδώ σήμερα συνέβαλαν πολλοί. Ιδιαίτερα, όμως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους και τους φορείς της Αλεξανδρούπολης, που στάθηκαν δίπλα μας όλο αυτό τον καιρό. Σαν ελάχιστη ανταπόδοση, ονομάσαμε το FSRU μας «Αλεξανδρούπολις».

Από την πλευρά μου, θα ήθελα να αφιερώσω την ημέρα αυτή στον πατέρα μου, Δημήτρη Κοπελούζο, ο οποίος βλέπει ένα τόσο σημαντικό έργο, που ο ίδιος οραματίστηκε και έβαλε σε τροχιά 15 χρόνια πριν, να μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία υλοποίησής του».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις