Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πριν τα Χριστούγεννα το επίδομα σε υγειονομικούς, ΑμΕΑ και χαμηλοσυνταξιούχους

Πριν τα Χριστούγεννα το επίδομα σε υγειονομικούς, ΑμΕΑ και χαμηλοσυνταξιούχους
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Διευκρινίσεις για το επίδομα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, που θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία, έδωσε σήμερα Τετάρτη (24.11.2021), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ξεκαθάρισε για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους,πως το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξή τους, εφόσον δεν έχουν και άλλα εισοδήματα.

Για συγκεκριμένες περιπτώσεις συνταξιούχων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα υπάρξουν αδικίες, αλλά δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω βελτίωση των μέτρων και κατά συνέπεια διόρθωση των αδικιών.

Σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς, σημείωσε ότι θα καταβληθεί σε αυτούς που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς.

Για τον υπολογισμό του, διευκρίνισε πως θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό και συμπλήρωσε πως εξαιρούνται όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, το επίδομα αφορά όσους παίρνουν το αντίστοιχο επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ εφόσον πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί και για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, με τον αναπληρωτή υπουργό να διευκρινίζει, επίσης, ότι δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη και πάλι βέβαια αν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ο κ. Σκυλακάκης, κλείνοντας, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μόνιμα μέτρα κι αυτό θα καταστεί εφικτό από το 2023 και μετά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις