Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Προειδοποίηση Κοστέλο για τα αντίμετρα της κυβέρνησης

Κοστέλο

Πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και μάλιστα για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια συνέστησε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να διακινδυνεύσει με αντιστροφή των μέτρων.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο μιλώντας στο διεθνές συνέδριο “Η Ελληνική Οικονομία μετά το κλείσιμο του τρίτου προγράμματος”, που του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία λόγω και της συγκυρίας με τις αναταράξεις στην Ιταλία.


Σαφώς υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος από την Ιταλία στα spreads και οι εξελίξεις δεν βοηθούν όχι μόνο την Κυβέρνηση, αλλά και τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει αντιστροφή των πολιτικών.
Ο κ. Κοστέλο πάντως είπε πως οι Ευρωπαίοι οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να δώσουν στην Ελλάδα ένα πακέτο ελάφρυνσης του χρέους, εκτιμώντας παράλληλα ότι στο eurogroup στις 21 Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία τόσο για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, αλλά και για το πακέτο μέτρων για το χρέος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις