Οικονομία

Πυρετός διαβουλεύσεων το απόγευμα σε ΥΠΟΙΚ και Brussels Group

Πρεμιέρα κάνει στις 18.30 η “νέα ομάδα διαπραγμάτευσης” της κυβέρνησης, που συνεδριάζει στο υπουργείο Οικονομικών. Μισή ώρα αργότερα έχει προγραμματιστεί η τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.

Η «πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης» με τους θεσμούς, θα συνεδριάσει στις 18.30 στο ΥΠΟΙΚ υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.

Την ευθύνη της “νέας” ομάδας θα έχει ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και τον συντονισμό της ο κ. Τσακαλώτος, ενώ υπό τον κ. Σαγιά θα είναι η ειδική «ομάδα συντονισμού» για την καλύτερη υποστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Επίσης, στις 19.00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, η συνεδρίαση του Brussels Group, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
4 «μνηστήρες» για την Ακτή Βουλιαγμένης - Κατατέθηκαν οι προσφορές για μακροχρόνια μίσθωση
Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εκμίσθωση, για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 10 έτη, της μοναδικής διαθέσιμης προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση οργανωμένης παραλίας στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Η Ακτή Βουλιαγμένης
Παπαθανάσης: Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης στα 22,4 δισ. ευρώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε και στην πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις απορρόφησης μεταξύ των 27 κρατών - μελών της ΕΕ.
Ο Νίκος Παπαθανάσης
ΑΑΔΕ: Παράταση έως τις 1.5.2026 για την έναρξη της Α’ φάσης ψηφιακού δελτίου αποστολής για τους ελαιοπαραγωγούς
Η νέα ημερομηνία που ανακοίνωσε το υπουργείο και η ΑΑΔΕ διευκολύνει τους ελαιοπαραγωγούς – αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, προσφέροντάς τους περισσότερο χρόνο προετοιμασίας
REUTERS
Κύκλοι υπουργείου Ενέργειας: Δικαίωση Μητσοτάκη η πρόταση της Κομισιόν για αναβάθμιση των ενεργειακών υποδομών με σκοπό τη μείωση των λογαριασμών και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας
Η ραχοκοκαλιά του ευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος, η υποδομή δικτύων, θα εκσυγχρονιστεί και θα επεκταθεί ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό της
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης