Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Πυθία” πηγή της ευρωζώνης στο ΑΠΕ: Ή θα εγκρίνουμε τη δόση τώρα ή τον Απρίλιο…

“Πυθία” πηγή της ευρωζώνης στο ΑΠΕ: Ή θα εγκρίνουμε τη δόση τώρα ή τον Απρίλιο…

Ή θα εγκρίνει το Eurogroup τη δόση του ενός δισ. στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου ή δεν θα την… εγκρίνει τώρα αλλά τον Απρίλιο.

Αυτό είπε πηγή της Ευρωζώνης που μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ την Παρασκευή (01.03.2019). Ότι δηλαδή είτε η δόση θα εγκριθεί στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου είτε δεν θα εγκριθεί και θα μετατεθεί η εκταμίευση το αργότερο έως τον Απρίλιο.

Η πηγή της Ευρωζώνης τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο μετά τη συνεδρίαση των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκριθεί η δόση του περίπου ενός δισεκατομμυρίου, από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας ή διαφορετικά το αργότερο στο Eurogroup του Απριλίου.

Οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για τα ανοιχτά θέματα στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έλαβε η Ελλάδα για τη μεταμνημονιακή εποχή, όπως καταγράφονται στη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας.

Τα σημεία όπου βγήκαν οι «κίτρινες» κάρτες είναι ο νέος νόμος που θα δεχτεί το νόμο Κατσέλη, για το οποίο όμως ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις πολύ σύντομα, οι ιδιωτικοποίησεις στον τομέα του φυσικού αερίου και η αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν αποκλείεται τα θέματα αυτά να έχουν προχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να λάβει θετική απόφαση το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, ωστόσο, είναι πιθανό να παραταθεί μέχρι το επόμενο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Καλά πληροφορημένες πηγές της Ευρωζώνης, σχολίαζαν, τέλος, ότι το κλίμα ήταν θετικό στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι θεσμοί μετέφεραν επίσης ότι η Ελλάδα σημειώνει γρήγορα πρόοδο και ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν τα ανοιχτά ζητήματα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις