Σάββατο, 13 Απρ.
24oC Αθήνα

Ρέγκλινγκ: Αχρείαστο το 4ο Μνημόνιο αν η κυβέρνηση τηρήσει τους όρους

Ρέγκλινγκ: Αχρείαστο το 4ο Μνημόνιο αν η κυβέρνηση τηρήσει τους όρους

Ένα ενδεχόμενο 4ο μνημόνιο για την Ελλάδα δεν θα χρειαστεί, αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τους όρους για τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να κάνει. Αυτό είπε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ζητώντας από την Αθήνα να τηρήσει τους όρους για να μπορέσει να βγει στις αγορές.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη γερμανική στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις της οικονομίας στην ευρωζώνη.

«Ναι, τα πράγματα πηγαίνουν πραγματικά καλά. Η ευρωκρίση έχει ξεπεραστεί οριστικά και η οικονομία εξελίσσεται παντού καλύτερα του αναμενομένου. Τέσσερις πρώην χώρες της κρίσης μπορούν να χρηματοδοτούνται πάλι αυτόνομα στις αγορές και ακόμη και η Ελλάδα ενδέχεται από τα μέσα της επόμενης χρονιάς να αντεπεξέρχεται πάλι χωρίς πρόγραμμα βοήθειας του ESM, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τους συμφωνηθέντες μεταρρυθμιστικούς όρους», είπε.

Σε ερώτηση μήπως οι Ευρωπαίοι τείνουν να εξωραΐζουν ορισμένες φορές την κατάσταση της Ελλάδας, ο Κλάους Ρέγκλινγκ αντέτεινε ότι «στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε, κάτι που έλαβε υπόψη στην πρόβλεψή του ο ΟΟΣΑ. Σημαντικότερη είναι όμως η αναπτυξιακή τάση για τις επόμενες δεκαετίες και αυτή εκτιμάται από τον ΟΟΣΑ πολύ θετικότερα σε συγκριτικά με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν», υπογράμμισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο μνημόνιο «εφόσον η κυβέρνηση παραμείνει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε