Οικονομία

Ρεν: Η ΕΚΤ θα αναλάβει δράση αν δεν βελτιωθεί η οικονομία στην ευρωζώνη

Μέτρα είναι έτοιμη να λάβει η EKT αν δεν υπάρχει βελτίωση στην οικονομία της ευρωζώνης. Ανησυχία για το εμπόριο.

Όλα τα εργαλεία πολιτικής που έχει στη διάθεσή της θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ εάν δεν υπάρξει βελτίωση στην οικονομία της ευρωζώνης. Τη δήλωση έκανε σήμερα ο Όλι Ρεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,σημειώνοντας ότι οι εντάσεις στο εμπόριο αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία.

Ο Ρεν, που θεωρείται πιθανός διάδοχος του Μάριο Ντράγκι στο τιμόνι της ΕΚΤ, δήλωσε ότι «ανησυχεί» από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, που αυτή τη στιγμή παλεύει με τον χαμηλό πληθωρισμό και την αδύναμη ανάπτυξη.

«Εμείς, στο διοικητικό συμβούλιο, είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε καταλλήλως εκτός κι αν υπάρξει βελτίωση στις οικονομικές συνθήκες», δήλωσε ο Ρεν σε συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς εάν η ΕΚΤ θα προχωρήσει με μειώσεις επιτοκίων ή αγορές περισσότερων στοιχείων ενεργητικού, ο Ρεν δήλωσε: «Ολόκληρη η σειρά των εργαλείων βρίσκεται στο τραπέζι».

Ο Ρεν πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία για τις προοπτικές της οικονομίας προέρχεται από τις εντάσεις στο εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και κάλεσε τη Γερμανία και τη Γαλλία να συνεργαστούν καλύτερα για να ενισχύσουν την ευρωζώνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι οχημάτων – Νέα ειδοποιητήρια για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)
Οχήματα
Eπίδομα Θέρμανσης: Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις – Τα κριτήρια και οι ημερομηνίες καταβολής
Το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, φωτιστικού πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, και βιομάζας ή θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης ή ηλεκτρική ενέργεια
Woman adjusting temperature on heating radiator, Energy crisis concept in Europe, Rising costs in private households for gas bill due to inflation and war