Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε Σουηδικά χέρια περνάει το Athens Heart

Σε Σουηδικά χέρια περνάει το Athens Heart

Σε σουηδικά «χέρια», περνάει το Athens Heart, καθώς, η Sterner Stenhus Greece AB, με έδρα το Kungens Kurva της Σουηδίας, αποκτά συμμετοχή στην μητρική εταιρεία PASAL Development Α.Ε, του Σωτήρη Θεοδωρίδη, επιδιώκοντας, έτσι και μεγαλύτερη διείσδυση στον κλάδο του real estate.

Η σουηδική εταιρεία, με επικεφαλής τον Ηλία Γεωργιάδη, – που έχει ήδη δώσει το παρόν στην Ελλάδα – προτίθεται να αποκτήσει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Pasal, συμμετέχοντας με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εταιρεία θα επιδιώξει να εξασφαλίσει 13 ακόμη εκατ. ευρώ, είτε από κάποιο πιστωτικό ίδρυμα, είτε μέσω επενδυτή, έτσι ώστε στη συνέχεια να εξοφλήσει τις τραπεζικές της υποχρεώσεις, που ανέρχονται στα 22 εκατ. ευρώ.

Εφόσον, η διαδικασία πάρει την έγκριση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η συναλλαγή προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2020.

Να σημειωθεί, ότι με την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας του Σωτήρη Θεοδωρίδη, από τον νέο επενδυτή, θα επιτευχθεί η χρηματοοικονομική εξυγίανση της Pasal και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξή της. Εξάλλου, η εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς ή εργαζόμενους, ενώ μετά και την επικείμενη πώληση θυγατρικής εταιρείας, που στην κατοχή της έχει το εμπορικό κέντρο Athens Heart) ο τραπεζικός της δανεισμός θα μειωθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Νέες επενδύσεις στο real estate

Ο σουηδικός όμιλος Sterner Stenhus, που εκπροσωπείται από τον Ελληνοσουηδό Ηλία Γεωργιάδη, έχει δώσει ήδη το παρόν στην ελληνική αγορά, καθώς μέσα στο έτος απέκτησε το ιστορικό ξενοδοχείο «Ελλάς» στην πλατεία Ομονοίας, δύο αποθήκες στον Ασπρόπυργο (μισθωμένες στη Friesland και την Goldair), ενώ από τον όμιλο Άβαξ, απέκτησε, έναντι 8,8 εκατ. ευρώ, τη σύμβαση ΣΔΙΤ για την κατασκευή, συντήρηση κα τεχνική διαχείριση 10 σχολείων. Η κίνηση της εταιρείας να αποκτήσει την Pasal Development, θα σημάνει την υλοποίηση του στρατηγικού του στόχου, για περαιτέρω διείσδυση στην αγορά του real estate.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις