Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε θετικό έδαφος τα χρηματιστήρια στη Νέα Υόρκη εν αναμονή των αποφάσεων της FED – Βουτιά στις τιμές του πετρελαίου λόγω της υπερπροσφοράς

Σε θετικό έδαφος τα χρηματιστήρια στη Νέα Υόρκη εν αναμονή των αποφάσεων της FED – Βουτιά στις τιμές του πετρελαίου λόγω της υπερπροσφοράς
Φωτογραφία-iStock

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό, αλλά και των αυριανών αποκαλυπτηρίων από την FED για την νομισματική πολιτική. Αντίθετα μεγάλες ήταν οι απώλειες για το πετρέλαιο, ενώ και ο χρυσός βρέθηκε για 2η ημέρα κάτω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης Dow Jones έκλεισε τις 36.577,94 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,48%, ο S & P είχε άνοδο 0,45% στις 4.643,22 μονάδες, ενώ σε θετικό έδαφος βρέθηκε και ο Nasdaq που είχε άνοδο 0,70% στις 14.533,40 μονάδες.

Ταυτόχρονα οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν και τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία έδειξαν ότι οι τιμές για τον μήνα Νοέμβριο ενισχύθηκαν ελαφρώς. Το γεγονός αυτό αναμένεται να επηρεάσει ως ένα βαθμό την Fed στο να διατηρήσει τα επιτόκια σε αυξημένο επίπεδο, προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι οι ανοδικές πιέσεις των τιμών ελέγχονται και ο πληθωρισμός τιθασεύεται.

Στα αξιοσημείωτα γεγονότα της συνεδρίασης καταγράφηκε η μείωση της τιμής των μετοχών του τεχνολογικού κολοσσού Oracle κατά 12%, αφού τα έσοδα της εταιρείας για το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο ήταν μακριά από τις προσδοκίες των προσδοκιών της Wall Street. Η μετοχή της εταιρείας λιανεμπορίου Macy’s υποχώρησε σχεδόν 8% μετά από την υποβάθμιση των μετοχών του στην ένδειξη «πώληση», από τη Citi.

Το Brent είχε μεγάλες απώλειες και βρέθηκε ακόμη και κάτω από τα 73 δολάρια το βαρέλι, για να κλείσει τελικά στα 73,44 δολάρια με πτώση 3,41%, κάμψη και για το αμερικάνικο αργό κατά 3,52% στα 68,81 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός έκλεισε στα 1.994,05 δολάρια η ουγγιά.

Η αιτία της βουτιάς είναι οι ενδείξεις που υπάρχουν ότι η προσφορά ποσοτήτων «μαύρου χρυσού» αυξάνει, κυρίως από τις εξαγωγές της Ρωσίας δια θαλάσσης, ενώ την ίδια στιγμή η ζήτηση δείχνει να συρρικνώνεται.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις