Οικονομία

Σημαντική μείωση της έκτακτης ρευστότητας προς τις τράπεζες

Σε σημαντική μείωση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας, προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μετά από σχετική εισήγηση της Τραπέζης της Ελλάδος, το ανώτατο όριο του μηχανισμού ELA μειώνεται κατά 7,8 δισ. ευρώ, στα 77,9 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015.

Η μείωση του ανώτατου ορίου ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και την επιτευχθείσα πρόοδο στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Εξαγορά του Κτήματος Σιγάλα από την Κυρ-Γιάννη
Με την εξαγορά των μετοχών, η εταιρία Κυρ-Γιάννη ενδυναμώνει το αποτύπωμά της στον ελληνικό και διεθνή οινικό χάρτη και καθιερώνεται ως κορυφαίος πρεσβευτής του ελληνικού κρασιού διεθνώς
Εξαγορά του Κτήματος Σιγάλα από την Κυρ-Γιάννη