Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σήμερα οι υπογραφές για την πώληση του 67% στον ΟΛΘ

ΟΛΘ

Τέλος μπαίνει σήμερα στο σήριαλ για τον ΟΛΘ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η νέα εγγυητική έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το θέμα θα κλείσει οριστικά με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Στην κοινοπραξία South East Gateway Thessaloniki που κέρδισε τον διαγωνισμό συμμετέχουν με 47% το γερμανικό fund Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), 33% κατέχει η CGM θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής CMA CGM, Terminal Link και 20% κατέχει η Belterra Investments συμφερόντων Ι. Σαββίδη.

Στο διαγωνισμό για την πώληση του 67% του ΟΛΘ η κοινοπραξία προσέφερε 231,926 εκ. ευρώ και αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής, ενώ επιπρόσθετα έχει δεσμευτεί για επενδύσεις ύψους 180 εκ. τα επόμενα 7 έτη.

Πλέον το ζητούμενο, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ είναι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη να έχει αντικατασταθεί η εγγυητική επιστολή, η οποία τελικώς έχει ύψος 24 εκ. ευρώ. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εμπλοκή, για λόγους ανωτέρας βίας, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας διαμήνυσαν ότι θα αντικαταστήσουν την εγγυητική περί τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί πάντως, είναι το τι μέλλει γενέσθαι από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ σε περίπτωση που τελικά οι επενδυτές δεν προλάβουν να αντικαταστήσουν σε μία εβδομάδα την επιστολή.

Σε περίπτωση πάντως που δεν υπάρξει νέα έκπληξη τότε η αγοραπωλησία θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και στη συνέχεια να κυρωθεί από το κοινοβούλιο, πιθανόν τον Ιανουάριο.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις