Σάββατο, 1 Ιουν.
21oC Αθήνα

Σκληρά μέτρα ζητά ο ΕΒΕΑ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η υποβάθμιση θα διαδέχεται η μία την άλλη αν δεν πείσουμε τις αγορές είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ με επίκεντρο την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης συζητήθηκαν οι τρόποι εξόδου από την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να να χρεοκοπήσει, να φύγει από ευρώ ή να αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στη συνέχεια εξήγησε ότι η χώρα μας πληρώνει το αυξημένο τίμημα αναξιοπιστίας όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που κατηγορούν η μία την άλλη και δεν τολμούν να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας.

Και ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι θα καθυστερήσουν να αποδώσουν τα μέτρα της κυβερ΄νησης και γι’ αυτό επιβάλλεται να υπάρξει ένα δεύτερο σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων με επιπλέον μείωση των δαπανών και αύξηση των συντελεστών έμμεσων φόρων.

Πάντως όλοι οι ομιλητές έκριναν θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αλλά σημείωσαν ότι επιβάλλονται άμεσες παρεμβάσεις για αύξηση των εσόδων και μείωση των κρατικών δαπανών προκειμένου να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία της Ελλάδας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε