Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σκληρή απάντηση της Vodafone στον ΟΤΕ – Μαίνεται «πόλεμος» στις τηλεπικοινωνίες

Σκληρή απάντηση της Vodafone στον ΟΤΕ – Μαίνεται «πόλεμος» στις τηλεπικοινωνίες

Οξύνεται η αντιπαράθεση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Μετά την οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ στην ΕΕΤΤ και τους ανταγωνιστές, απάντησε στους ίδιους υψηλούς τόνους ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος Χάρης Μπρουμίδης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «καταλαβαίνω τον εκνευρισμό που υπάρχει δεδομένου ότι δεν είναι πλέον μονοπώλιο αλλά αυτός ο εκνευρισμός θα πρέπει να πάει εκεί που πρέπει να πάει» Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Vodafone υποστήριξε ότι «δεν αρέσει στον ΟΤΕ ότι δεν έχει μονοπώλιο στις υποδομές», εννοώντας ότι τόσο η Vodafone όσο και η Wind έχουν αναλάβει εκείνες να αναβαθμίσουν τμήματα του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της χώρας ώστε να είναι εφικτή η παροχή συνδέσεων υπερυψηλών ταχυτήτων.

Ο Χ. Μπρουμίδης υπενθύμισε επίσης ότι υπάρχει και ένα άλλο θέμα που πρέπει να λήξει, εννοώντας το θέμα που υπάρχει με τα κατά πόσον η Cosmote έχει αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στην αγορά της καρτοκινητής τηλεφωνίας, ενώ τόνισε ακόμη ότι «εμείς δεν εμποδίζουμε τον ΟΤΕ να κάνει επενδύσεις. Μάλιστα, επεσήμανε ότι αν και η Vodafone Ελλάδος τάσσεται γενικότερα υπέρ της δημιουργίας δικτύων που θα φέρνουν την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι ή το κτίριο (FTTH), η θυγατρική του βρετανικού ομίλου αποδέχθηκε τελικώς το πλάνο για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών χαλκού με τη χρήση της τεχνολογίας vectoring.

«Έχουμε καταθέσει το πιο εκτεταμένο πλάνο για επενδύσεις σε FTTH» τόνισε ο κ. Μπρουμίδης, σημειώνοντας ότι ο ΟΤΕ δεν έχει καταθέσει πλάνο για FTTH αλλά για οπτικές ίνες μέχρι την καμπίνα (FTTC).

Όσον αφορά τις διαδικασίες για τη συγκέντρωση των «παικτών» στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, ο Χ. Μπρουμίδης υποστήριξε ότι η Vodafone Ελλάδος θα καταθέσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της Cyta Ελλάδος (σ.σ. η προθεσμία είναι για τις 18 Δεκεμβρίου), ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Forthnet, όπου επίσης αναζητείται ενδιαφερόμενος επενδυτής. Ερωτώμενος σχετικά με το κατά πόσον η Vodafone στήριξε τη Forthnet προκειμένου να καταθέσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προσφορά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League, ο επικεφαλής της Vodafone υποστήριξε ότι τόνισε ότι «η Forthnet κινείται αυτόνομα και είναι στη δική της δικαιοδοσία πως θα κινηθεί».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις