Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκληροί όροι από Λαγκάρντ για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Σκληροί όροι από Λαγκάρντ για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Ξεκάθαρη ήταν η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ για το θέμα του ελληνικού προγράμματος και της συμμετοχής του ΔΝΤ σε αυτό.

Όπως είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Το ΔΝΤ είναι ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος στην Ελλάδα».

Τόνισε ακόμα ότι «Το Ταμείο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εφ’οσον υπάρχουν προϋποθέσεις ανάπτυξης, υιοθετηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και φυσικά εφ’όσον το χρέος αποδειχθεί βιώσιμο». Είπε ωστόσο ότι: «Μια πιθανή μη συμμετοχή του Ταμείου δεν σημαίνει και την αποτυχία του ελληνικού προγράμμματος».

Όσον αφορά την παγκόσμια οικονομική κατάσταση η Λαγκάρντ είπε ότι δεν αναμένεται παγκόσμια ύφεση, αλλά είναι απαραίτητη μια επανίδρυση της ΕΕ. Η ΕΕ είπε πρέπει να κινηθεί με διαφάνεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «απογοήτευση» των πολιτών.

«Είναι μια από τις κύριες πηγές κινδύνου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανή μια παγκόσμια ύφεση», δήλωσε η Λαγκάρντ, ερωτηθείσα για τον αντίκτυπο της ψήφου των Βρετανών υπέρ του Brexit. Τα «άμεσα» αποτελέσματά της θα γίνουν πρώτα αισθητά στο Ηνωμένο Βασίλειο με «επιπτώσεις» στην υπόλοιπη ευρωζώνη, δήλωσε η Λαγκάρντ, πιέζοντας τους Βρετανούς και την Ευρώπη να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατόν σε ένα «χρονοδιάγραμμα» για την αποχώρηση προκειμένου να «μειωθούν οι αβεβαιότητες».

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε