Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Σμάγκι: «Κρίμα που η αντιπολίτευση παίζει περίεργο παιχνίδι»

ΦΩΤΟ REUTERS

«Η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει αν θέλει να είναι μια φυσιολογική χώρα. Για το λόγο αυτό, περιμένουμε την ψήφο του κοινοβουλίου», είπε ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος της ΕΚΤ, στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα στην Αθήνα.

Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο Σμάγκι, μίλησε για την Ελλάδα και την κατάσταση της οικονομίας σε φόρουμ στο Βατικανό και, όπως νωρίτερα ο Όλι Ρεν, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την αποτυχία συναίνεσης και το ναυάγιο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης και μάλιστα δε δίστασε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση.

«Είναι κρίμα που η αντιπολίτευση κάνει αυτό το περίεργο παιχνίδι, σε ό,τι αφορά το εν λόγω σημείο, διότι στην Πορτογαλία και σε ένα κάποιο βαθμό και στην Ιρλανδία, τηρείται μια κοινή διαδικασία λήψης αποφάσεων από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Αν η Ελλάδα δεχθεί, πιστεύω ότι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι καλό να βοηθήσει την Ελλάδα».

Σύμφωνα, πάντως, με τον Μπίνι Σμάγκι, η χώρα μας «κατά βάση, παραμένει αξιόχρεη, αλλά χρειάζεται κοινές αποφάσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, για να ξεπεράσει την παρούσα δύσκολη φάση».

Και για να ξεπεράσει τη δύσκολη φάση και να αποφύγει τη χρεοκοπία, η οποία θα ήταν καταστροφική για όλους, χρειάζεται να κάνει μεταρρυθμίσεις. «Η Ελλάδα προχώρησε ήδη στην μεταρρύθμιση των συντάξεων αλλά της απομένουν ακόμη πολλές άλλες, οι οποίες είναι οπωσδήποτε δύσκολες», τόνισε ο Ιταλός οικονομολόγος.

«Η εναλλακτική, η χρεοκοπία, θα ήταν σίγουρα χειρότερη, καταστροφική, ιδίως για την συγκεκριμένη περίπτωση, μιας ανεπτυγμένης χώρας», πρόσθεσε.

Ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι τόνισε επίσης ότι «οι αποταμιεύσεις πολλών πολιτών, σε μια τέτοια περίπτωση, θα εξαφανίζονταν και το χρηματοοικονομικό σύστημα θα κατέρρεε. Σε τελική ανάλυση, είναι μια επιλογή της Ελλάδας, που δεν είναι μια φτωχή χώρα αλλά μια ανεπτυγμένη οικονομία και πρέπει να κάνει τις σωστές επιλογές για να υπερασπισθεί τους φτωχούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλι Ρεν: Αποτύχατε! Με απογοητεύσατε. Καμία επαναδιαπραγμάτευση

Μας ”κρατάνε” στη ζωή δίνοντας τώρα την 5η δόση

Βαρυσήμαντη δήλωση Σαρκοζί προς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Μέρκελ

”Έτοιμοι να φύγουν από το ευρώ οι Έλληνες;”

Η Ελλάδα πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ – Δείτε ΦΩΤΟ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε