Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μας… δουλεύει ο Σόιμπλε: “Ποτέ δεν απείλησα με Grexit!”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σε μια δήλωση που μόνο ως ειρωνική μπορεί να εκληφθεί, προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φρόντισε μάλιστα να… αυτοαναιρεθεί, εντός λίγων δευτερολέπτων.

“Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές (περί Grexit)” υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή Bericht aus Berlin, ενώ για να αναιρέσει άμεσα αυτό που μόλις είχε πει, συνέχισε “Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εάν δεν το κάνει, τότε θα υπάρξουν προβλήματα”.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημείωσε “Είμαι πεπεισμένος. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο”. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε επίσης ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. “Θεωρώ πως ναι” απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Σημείωσε εξάλλου πως το ΔΝΤ είχε πει το 2015 πως θα συμμετείχε εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει του στόχους των μεταρρυθμίσεων. “Εικάζω ότι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες”.

Σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στο ARD: “Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε