Οικονομία

Νέα σελίδα στην ιστορία του “Athens Ledra”! Βρέθηκε ο πλειοδότης

- Ο πλειστηριασμός για το ιστορικό, τουριστικό ακίνητο της Λεωφόρου Συγγρού έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (14.06.2017) στο Ειρηνοδικείο Αθηνών
- Είχε βγει στο "σφυρί", λόγω οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία
- Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ από τον πλειστηριασμό

Ένα χρόνο μετά το… λουκέτο στο ξενοδοχείο “Athens Ledra”, που έβγαλε στην ανεργία περισσότερους απο 200 εργαζόμενους, το ιστορικό, τουριστικό ακίνητο της λεωφόρου Συγγρού πέρασε στα χέρια νέου επενδυτικού σχήματος, μετά την περαίωση του πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το μεσημέρι της Τετάρτης (14.06.2017).

Το Athens Ledra είχε βγει στο “σφυρί”, λόγω οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, και ύστερα απο τέσσερις άγονες απόπειρες πλειστηριασμού, βρέθηκε ο πλειοδότης, ο οποίος κατέθεσε την εγγυητική για την προσφορά 33 εκατομμυρίων ευρώ αγοράζοντας το ξενοδοχείο.


Η τιμή εκκίνησης, κατά τον σημερινό πλειστηριασμό ανήλθε στα 33.000.050 ευρώ, μειωμένη κατά 15 εκατομμύρια απο τον προηγούμενο πλειστηριασμό που κυρηχθηκε άγονος, με τη μονοπρόσωπη εταιρεία “Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Hotel ΑΕ” να καταθέτει την εγγυητική και να παίρνει υπό τον έλεγχο της το ξενοδοχείο.
Ο πλειστηριασμός εκτελέστηκε κανονικά, παρά την παρουσία του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ, τα οποία επέτρεψαν τη διαδικασία, καθώς αυτή έγινε με το προηγούμενο καθεστώς, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που πλειοδότησε και απέκτησε το ξενοδοχείο εκπροσωπεί αμερικανικό,επενδυτικό fund το οποίο δραστηριοποιείται στον τουρισμό.

 

Λίγα λόγια για το ιστορικό ξενοδοχείο

 

Το ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη.

Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott. Το 2014 το ξενοδοχέιο μετονομάστηκε σε Athens Ledra.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
FCAS: Κολλημένο στο έδαφος το νέο ευρωπαϊκό αερομαχητικό – Προ της ρήξης Μερτς και Μακρόν για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα κέρδη από την παραγωγή του
Το Future Combat Aircraft System (FCAS) κινδυνεύει να μείνει σχέδιο επί χάρτου καθώς Γερμανία και Γαλλία δεν τα βρίσκουν στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο project
Αερομαχητικό Typhoon
Με τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δεδομένων «σαρώνει» η ΑΑΔΕ προληπτικά και ηλεκτρονικά τη φοροδιαφυγή
Ανάλυση μεγάλων δεδομένων, myDATA και εξελιγμένα φίλτρα τεχνητής νοημοσύνης, μπαίνουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής από πλευράς ΑΑΔΕ με στόχο να τη σταματάνε πριν καν εκδηλωθεί
Με τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δεδομένων «σαρώνει» η ΑΑΔΕ προληπτικά και ηλεκτρονικά τη φοροδιαφυγή 1