Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Σταϊκούρας για συνάντηση με εκπροσώπους τραπεζών: Επί δύο ώρες υπήρχε έντονη αντιπαράθεση

Σταϊκούρας για συνάντηση με εκπροσώπους τραπεζών: Επί δύο ώρες υπήρχε έντονη αντιπαράθεση

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τους εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για τη στήριξη των δανειοληπτών από τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν έκρυψε ότι υπήρχε αντιπαράθεση για ώρες μιλώντας για τα αποτελέσματα της συνάντησης. «Επί δύο ώρες υπήρχε έντονη αντιπαράθεση . Είμαι ικανοποιημένος στο βαθμό που οι τράπεζες έφτασαν στα όρια τους. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απέχουμε ακόμη. Με την συμφωνία που έχει και την ευρωπαϊκή έγκριση σώζουμε κάποιους, δεν μπορώ να σώσουμε παραπάνω. Είναι πάντως μια λύση για αρκετούς δανειολήπτες, περίπου 30.000 ευάλωτα νοικοκυρά όπως ορίζονται από τα όρια του σχετικού Νόμου. Ήταν και αυτή κακή συζήτηση, διοτι συνεχίζω να πιέζω ώστε να γίνουν εμπροσθοβαρώς πιο ενεργές οι τράπεζες. Στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα είναι η επόμενη συνάντηση».

Η πρόταση των τραπεζών είναι το μέτρο να ισχύσει για ένα 12μηνο. Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επί του προϋπολογισμού.

Στο τραπέζι της συζήτησης με τις τράπεζες τέθηκε και το ζήτημα των προμηθειών των τραπεζών και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, για τον οποίο ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι 500 πολίτες, το τελευταίο 20ημερο, πήρανε ρύθμιση

Όσον αφορά στο επίδομα των 600 ευρώ ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα δοθεί σε περισσότερους απ’ αυτούς που έχει αποφασιστεί.«Όχι δεν θα το πάρουν άλλοι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν εκτός έδρας και νυχτερινά που έχουν νομοθετηθεί εδώ και περίπου δύο χρόνια και δεν τους είχαν δοθεί».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις