Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σταϊκούρας: Τι θα ισχύσει φέτος για τον ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ
Φωτογραφία αρχείου

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι τελευταίες αλλαγές, όπως είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου, οι αλλαγές στις ηλεκτρονικές αποδείξεις κ.ά.

Η προθεσμία λήγει στο τέλος του Ιουλίου, αλλά εάν ο φορολογούμενος καταθέσει τη δήλωσή του τον Αύγουστο δεν θα κριθεί εκπρόθεσμος, αρκεί να καταβάλλει διπλή δόση φόρου έως το τέλος Αυγούστου.

Αυτά ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA, ενώ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός διευκρίνισε πως «για τον ΕΝΦΙΑ οι δόσεις θα είναι 6. Για φέτος δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω μείωση. Ισχύει η μείωση του 22%. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα είναι όπως ήταν και πέρυσι, με τις αντικειμενικές αξίες που υπάρχουν». Διευκρίνισε δε, πως δεν θα αλλάξουν φέτος οι τιμές των αντικειμενικών αξιών, παραπέμποντας ουσιαστικά στο 2022 για τις όποιες αλλαγές στις τιμές ζώνης. «Θα τρέξει η άσκηση και καθώς υπάρχει η δέσμευση για μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θα δούμε πώς θα ενσωματώσουμε την υπεσχημένη μείωση του 8%», τόνισε.

«Τα μέτρα στήριξης θα εξακολουθούν να υφίστανται και να υλοποιούνται, αλλά όσο σταθεροποιείται η οικονομία σταδιακά θα αποσύρονται», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, είπε ότι τα μέτρα στήριξης της οικονομίας θα ανέλθουν σε 3 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες και σταδιακά μόνον θα αποσύρονται.

Ακούστε όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών στο MEGA

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις