Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σταθερά αυξάνονται οι ασφαλίσεις ζωής

Σταθερά αυξάνονται οι ασφαλίσεις ζωής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι ασφαλίσεις ζωής αύξησαν την παραγωγή τους για τέταρτο συνεχόμενο μήνα και συγκεκριμένα για τον Ιούλιο του 2018 αυξήθηκαν κατά 17,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Αύξηση για έβδομο συνεχόμενο μήνα (+2,7%) κατέγραψαν και οι ασφαλίσεις κατά ζημιών, ενώ συνολικά η παραγωγή ασφαλίστρων για τον Ιούλιο αυξήθηκε αυξήθηκε κατά 9,7%, έναντι του Ιουλίου του 2017.

Αυτό αναφέρεται στη μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας για την παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018

Γενικότερα, από τα στοιχεία προκύπτει αύξηση της τάξης του 4,3% στην παραγωγή ασφαλίστρων το επτάμηνο του 2018, καθώς έφτασαν τα 2,328 δισ. Ευρώ.

Συνολικά για το επτάμηνο, στον κλάδο ζωής η παραγωγή κυμάνθηκε περίπου στο 1,1 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 3,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Σε ότι αφορά τον κλάδο για τις ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις, σημειώθηκε μείωση 7,9%, ενώ στον κλάδο των ασφαλίσεων ζωής η αύξηση ήταν 3,6%. Όμως και στον κλάδο ζημιών παρουσιάστηκε αύξηση 5,3% με την παραγωγή να κυμαίνεται περίπου στο 1,2 δισ. Ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις