Οικονομία

Στην τελική ευθεία το PSI

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συζητήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη Βενιζέλου με τον διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και των διοικήσεων των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται το υπουργείο Οικονομικών και τα στελέχη της τρόικας, η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις, μέσω ενός συνολικού πακέτου στήριξης του εγχώριου πιστωτικού συστήματος, το οποίο μπορεί να ανέλθει ακόμη και στα 50 δισ. ευρώ.

Η πρώτη δόση (συνολικού ύψους 23 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την πρόβλεψη της δανειακής σύμβασης), πρέπει να δοθεί στο τραπεζικό σύστημα μετά την ολοκλήρωση του PSI. Αυτή συναρτάται άμεσα με τις απώλειες που θα υποστούν τα χαρτοφυλάκια ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες. Οι συγκεκριμένες απώλειες θα πιστοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Βασικό ζητούμενο στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι επίσης η σταδιακή αποκατάσταση της ρευστότητας που αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες, μεταξύ άλλων, έχουν ως στόχο την εισροή όσο το δυνατόν μεγαλύτερων καταθέσεων που έφυγαν από τα ταμεία των τραπεζών στην διάρκεια των τελευταίων δύο ετών και προσεγγίζουν τα 70 δισ. ευρώ.

Διαβάστε
Παπαδήμος: Θα γίνουν εκλογές όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα