Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Στην Χαλκιδική το πρώτο ξενοδοχείο που έλαβε «πράσινο φως» για την κατασκευή υδατοδρομίου

Στην Χαλκιδική το πρώτο ξενοδοχείο που έλαβε «πράσινο φως» για την κατασκευή υδατοδρομίου

Το πολυτελές ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort στη Χαλκιδική, ιδιοκτησίας της Med Sea Health, αποτελεί την πρώτη τουριστική μονάδα που λαμβάνει έγκριση για να κατασκευάσει υδατοδρόμιο. Την έγκριση για το υδάτινο πεδίο, (όπως αποκαλούν οι αρμόδιες Αρχές το υδατοδρόμιο) έδωσαν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα για να πραγματοποιούνται καθημερινές πτήσεις έως και έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση) ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων.

Για την έγκριση που έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Med Sea Ηealth Αλέξανδρος Γιαννακίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Με την έγκριση αυτή έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο που έχουμε για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.  Το Miraggio θα αποτελέσει από φέτος την πρώτη πύλη εισόδου και η αρχή αυτή, θα είναι ένα ορόσημο για τον τουρισμό στην Ελλάδα γενικότερα».

Πόλος έλξης για τον παγκόσμιο τουρισμό

Το Mirragio Thermal Spa Resort ολοκληρώθηκε το 2016, αποτελώντας μία επένδυση ύψους 120 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε η εταιρεία Med Sea Health, με βασικό επενδυτή τον Ελληνορώσο επιχειρηματία Ανδρέα Ραγότη. Η κατασκευή ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε με την κατασκευή της μαρίνας η οποία διαθέτει την μεγαλύτερη προβλήτα στο είδος της (μήκους 110 μέτρων) στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η κατασκευή υδατοδρομίων αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στον παγκόσμιο τουρισμό, καθώς θα διευκολύνει τις μετακινήσεις ακόμα και σε πιο δυσπρόσιτα μέρη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις