Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Στο ρυθμό του Ντράγκι η ευρωπαϊκή οικονομία

Στο ρυθμό του Ντράγκι η ευρωπαϊκή οικονομία

Σε μεγάλο τιμονιέρη της ευρωπαϊκής οικονομίας αναδεικνύεται ο Μάριο Ντράγκι. Η πορεία των ομολόγων, των νομισμάτων και των χρηματιστηρίων εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα ανακοινώσει ο σούπερ-Μάριο.

Οι πρώτες αναφορές το Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη για ποσοτική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, η καλλιέργεια των προσδοκιών για εφαρμογή αιρετικών για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πολιτικών, όπως η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ είχε σαν αποτέλεσμα το ευρώ να υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών στην ισοτιμία του με το δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρήσουν σημαντικά.

Για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική εξέλιξη όχι μόνο γιατί θα εισρεύσει πρόσθετη ρευστότητα στην οικονομία, αλλά και γιατί η υποχώρηση του ευρώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση των εξαγωγών και για πιο ανταγωνιστικές τιμές στο τουριστικό προϊόν.

Που σημαίνει ότι ο σούπερ-Μάριο με τις αποφάσεις του μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση και στην εμπέδωση υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης.

Και τώρα όλοι περιμένουν να ακούσουν τι θα πει ο κύριος Ντράγκι στις 15.30 της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται νωρίτερα το συμβούλιο της ΕΚΤ να αποφασίσει τη μείωση των επιτοκίων από 0,15% σε 0,05%, όπως υποστηρίζει η J.P. Morgan.

Διαβάστε

Ο Σόιμπλε επιμένει ότι έσωσε την Ελλάδα – Success Story χαρακτήρισε την υπόθεση

ΕΝΦΙΑ: Νέο “αγκάθι” με τα ξενοίκιαστα και τα μη ηλεκτροδοτούμενα

Εμμανουέλ Μακρόν: Τι σημαίνει η επιλογή του 37χρονου τραπεζίτη ως υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Τσακίζουν οι φόροι, 1 δισ. το μήνα αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε