Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο Χίλτον συνάντηση για τα “αγκάθια” της αξιολόγησης

Στο Χίλτον συνάντηση για τα “αγκάθια” της αξιολόγησης

Στις 2 το μεσημέρι ξαναρχίζει το ντέρμπι μεταξύ των υπουργών και του κουαρτέτου. Η συνάντηση κρίνεται ως κρίσιμη, γιατί αναμένεται να ξεκαθαριστεί η θέση του ΔΝΤ, αν δηλαδή θα θέσει εκ νέου στο τραπέζι το λοκ-άουτ, τις ομαδικές απολύσεις στο σκέλος των μέτρων και τα αντίμετρα στο σκέλος των αντίμετρων.

Είναι αυτά τα τρία θέματα που κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φοβάται ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου μπορεί να επαναφέρει αν υλοποιηθεί η απειλή του Πολ Τόμσεν που εκτοξεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ουάσιγκτον.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα τεθούν επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα κείμενο της συμφωνίας και θα συζητηθούν τα σημεία στα οποία κρίνεται ως εφικτή η κατάληξη σε κοινή θέση των δύο πλευρών, ώστε η σύνταξη αυτών να πάρει την τελική μορφή.

Επίσης, αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι η οργάνωση των διαπραγματεύσεων, ώστε το αργότερο ως την άλλη Τετάρτη 3 Μαίου να καταστεί εφικτή η σύνταξη του τελικού κειμένου της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement) των 40 σελίδων και του κειμένου της συμφωνίας των 5 σελίδων με το ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει την Τρίτη (25/04/2017) κατ΄ αποκλειστικότητα το newsit.gr το κείμενο στο θέμα της ΔΕΗ δεν θα περιλαμβάνει αναφορές για πώληση μονάδων, αλλά η όλη φιλοσοφία του θα στηρίζεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για αντιμετώπιση της δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ στα λιγνιτικά πεδία.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε