Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Στον αέρα ο στόχος για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

Στον αέρα ο στόχος για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

Μπορεί με την πώληση του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco να ολοκληρώθηκε μία σημαντική ιδιωτικοποίηση όμως ο στόχος για συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ από την πώληση περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου δεν θα πιαστεί με τίποτα, αναφέρει η Deutsche Welle.

Στην πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην κινεζική Cosco αναφέρεται η Stuttgarter Zeitung σημειώνοντας ότι ο κινεζικός όμιλος αναλαμβάνει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ έναντι 368,5 εκατομμυρίων ευρώ, δεσμευόμενο παράλληλο για επενδύσεις ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο κινεζικός όμιλος αναλαμβάνει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ έναντι 368,5 εκατομ. ευρώ»

Εντούτοις, ο διακηρυγμένος στόχος για τη συγκέντρωση 50 δις ευρώ από την πώληση κρατικής περιουσίας δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, αφού μέχρι στιγμής εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία μόλις 3 δις ευρώ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η ελβετική Neue Zürcher Zeitung, σχολιάζοντας ότι «λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015, η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα διέκοψε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμένος. Αυτή είχε δρομολογηθεί από τον προκάτοχό του, τον συντηρητικό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η εν λόγω ιδιωτικοποίηση περιλαμβάνεται στους όρους των διεθνών πιστωτών που σε αντάλλαγμα παρέχουν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα».

Πηγή Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε