Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σχέδια και γερμανικές αθλιότητες σε βάρος της Ελλάδας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Σόιμπλε ξαναχτύπησε. Οι γερμανικές αθλιότητες δεν έχουν τέλος. Ο Σόιμπλε παρεμβαίνει ξεδιάντροπα και πιεστικά, η Die Welt που συνήθως εκφράζει τις απόψεις Σόιμπλε ξαναμιλάει για έξοδο από το ευρώ, ενώ αντιμετωπίζουν το θέμα του χρέους με όρους πολιτικής απάτης, αφού δεν σέβονται ούτε τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στα ευρωπαϊκά όργανα.

Κι΄ ύστερα αυτοί, οι κατά συρροήν παραβάτες των συμφωνιών, επιμένουν να δώσουν μαθήματα εντιμότητας, εμπιστοσύνης και ευρωπαϊκής νομιμότητας. Ποιοί; Αυτοί που κατά κοινή διαπίστωση όλων σχεδόν (πλην εξαπτέρυγων) των Ευρωπαίων δεν σκέφτονται παρά μόνο το δικό τους, το στενό γερμανικό συμφέρον, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να θυσιάζουν την ευρωπαϊκή ιδέα στο όνομα του γερμανικού ωφελιμισμού.
Αυτοί που έχουν χάσει κάθε ηθικό έρεισμα στην Ευρώπη, επιδιώκουν όχι μόνο να επιβάλουν τις επιλογές τους, αλλά, ο τεμπορα ο μόρες, να τις παρουσιάσουν και σαν τις πλέον επωφελείς και εποικοδομητικές για το μέλλον της Ευρώπης. Το άκρον άωτον δηλαδή της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού.
Μιλούν και επιμένουν αυτοί που έχουν την πιο επικίνδυνη συστημική τράπεζα στον κόσμο, την Ντόιτσε Μπανκ, για την οποία θα καταπατήσουν κάθε ευρωπαϊκή συμφωνία όταν (λέμε όταν και όχι αν) χρειαστεί να τη σώσουν.
Διότι ενόψει εκλογών δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να εφαρμόσουν το bail in και να υποχρεώσουν τους καταθέτες να πληρώσουν για να σωθεί η τράπεζα.
Οι κήνσορες τύπου Σόιμπλε διαθέτουν τελικά ένα απύθμενο θράσος, τον κυνισμό του επικυρίαρχου και την αλαζονεία του ισχυρού για να επιβάλουν τις θελήσεις τους σε όλους τους Ευρωπαίους που θα τολμήσουν να βρεθούν απέναντί τους και να αμφισβητήσουν τη δική τους ορθότητα και αλήθεια, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης, τις εξελίξεις, τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που προωθούν για να κυριαρχήσει το γερμανικό ιμπέριουμ, το τέταρτο Ράιχ.
Οι γερμανικές αθλιότητες από τον Σόιμπλε και τους συνοδοιπόρους του δεν πρόκειται να έχουν σταματημό. Οσο η πορεία προς τις εκλογές θα δείχνει πως τίθεται σε κίνδυνο η επικράτησή τους, τόσο τα θηρία θα αλυχτούν και θα εξυφαίνουν σχέδια σε βάρος της χώρας μας. Γιατί θεωρούν πως το ελληνικό ζήτημα και το προσφυγικό είναι από τις δύο μεγαλύτερες πληγές που τους οδηγούν στην εκλογική ήττα.
Αυτοί που κατασυκοφάντησαν την Ελλάδα στη Γερμανία, αυτοί που καλλιέργησαν άθλιους μύθους, όπως του τεμπέλη Έλληνα (τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι εργαζόμαστε τουλάχιστον 600 ώρες το χρόνο περισσότερο από τους Γερμανούς), αυτοί που έστρεψαν πολλούς Γερμανούς εναντίον των Ελλήνων με την ανόητη και ανιστόρητη προπαγάνδα, εισπράττουν τώρα τα επίχειρα των πράξεων, αφού οι ανοησίες του παρελθόντος τώρα προκαλούν εκλογικές απώλειες,ενώ εμποδίζουν την άσκηση πολιτικής.
Θεία δίκη, θα έλεγε κανείς αν ήθελε να σχολιάσει με όρους θρησκευτικούς.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε