Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σύλλογος Alpha Bank: Πρωτοπόρος και δίπλα στους εργαζόμενους με παροχές και δράσεις

Σύλλογος Alpha Bank: Πρωτοπόρος και δίπλα στους εργαζόμενους με παροχές και δράσεις
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα, είναι ο πλέον παρεξηγημένος χώρος, πολλές φορές όμως όχι άδικα, αφού έχει συνδεθεί με τις παθογένειες της χώρας και με την εδραίωση μίας νοοτροπίας στην κοινωνία, ότι τίποτε δεν πρέπει να αλλάξει και όλα να κινούνται στο διηνεκές… με τον ίδιο τρόπο.

Όπως όμως σε κάθε χώρο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, που μάλλον έρχονται να για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα, παρά να τον καταρρίψουν.

Μία εξ αυτών είναι ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank που έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο στήριξης των εργαζομένων στην Τράπεζα. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλα τα επίπεδα, που έχουν αγκαλιαστεί με ιδιαίτερη θέρμη από τα μέλη του Συλλόγου.

Ας δούμε λίγο μερικά μόνο παραδείγματα, που επιβεβαιώνουν αυτή την προσέγγιση.

1. Πολυιατρείο Συλλόγου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Οι δύο αυτές δομές έχουν τους δικούς τους γιατρούς, ενώ διαθέτουν εξοπλισμό αρίστης ποιότητας όπως υπέρηχος, οδοντιατρική μονάδα, οφθαλμολογικό τμήμα, κ.λπ.). Το συνολικό ποσό που εξοικονομείται από αυτή την δράση για τους εργαζομένους στην Τράπεζα ανέρχεται σε 700.000 ευρώ, από νοσηλείες και προληπτικούς ελέγχους σε ανήλικες και παιδιά.

2. Κάρτα Bonus: Είναι ο μόνος Σύλλογος Εργαζομένων στην Ελλάδα, που προχώρησε σε συμφωνία με τη Mastercard και εξέδωσε για τα μέλη του κάρτα, με το λογότυπο και την επωνυμία του Συλλόγου διπλασιάζοντας τα bonus (πόντοι), που επιφέρουν ένα τεράστιο οικονομικό όφελος στους χρήστες (επιστροφή χρημάτων από βενζίνη – super market κ.λπ.) που στην εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά ωφέλιμο.

3. Λειτουργία Γυμναστηρίου: Ο Σύλλογος διαθέτει ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα μέλη του έχουν δωρεάν πρόσβαση. Σε χώρο 1.000 τ.μ. με αποδυτήρια, μπάνια, ειδικές αίθουσες και με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό ομάδα γυμναστών προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες με ομαδικά και personal προγράμματα).

4. Κάρτα παροχών: Έχει δημιουργηθεί μία κάρτα που δίνεται στα μέλη του Συλλόγου, μέσω της οποίας μπορεί να γίνει χρήση των κεντρικών συμφωνιών που έχει κάνει η διοίκηση του Συλλόγου με μεγάλους πελάτες της Τράπεζας και οι οποίες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις. Μερικές μεγάλες εταιρίες είναι: Vodafone, ELPEDISON, Aytime, Microsoft, The Mart.

5. Μαθήματα αυτοάμυνας: Ο Σύλλογος προσφέρει δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας στις γυναίκες – μέλη του με το πρόγραμμα Stay Away, με πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

6. Σεμινάρια: Προσφέρονται σεμινάρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την παροχή πρώτων βοηθειών στα μέλη του Συλλόγου. Επίσης, προσφέρονται προγράμματα πιστοποίησης για χρήση απινιδωτή (ανταποκρίθηκαν 700 μέλη).

7. Ημερίδες: Διοργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για μεγάλα θέματα, όπως, ασφαλιστικό, Covid και εργασιακές σχέσεις, ψηφιακή επανάσταση κ.λπ.

8. Ειδικές ημερίδες για νέους εργαζόμενους.

9. Παιδικές εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις.

10. Ενίσχυση κοινωφελών σκοπών (ΕΛΕΠΑΠ, ορφανοτροφεία, Σύλλογος
μεταμοσχευμένων κ.λπ.).

11. Δωρεάν παραχώρηση ιδιοκτήτου ακινήτου 250 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας για τους συνταξιούχους της Τράπεζας.

12. Λειτουργία ομάδων εργασιακού αθλητισμού (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, Βόλεϊ ανδρών και γυναικών, σκάκι, επιτραπέζια αντισφαίριση).

13. Λειτουργία ομάδας Μαραθωνίων με πλήρη κάλυψη των εξόδων (δελτία
συμμετοχής, ενδυμασία κ.λπ.).

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, υπέγραψε πρώτος από όλους σύμβαση με την Τράπεζα για την παρενόχληση, τη βία και τον εργασιακό εκφοβισμό.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις