Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συναγερμός για πελάτες της Alpha Bank – Έλαβαν SMS για συναλλαγές που δεν είχαν κάνει

Alpha Bank

Και ξαφνικά… πελάτες της Alpha Bank έλαβαν SMS για μεταφορές χρημάτων που δεν έκαναν ποτέ. Καθησυχάζουν πηγές της τράπεζας τόσο για τους λογαριασμούς, όσο και για τα προσωπικά δεδομένα. Δείτε τα SMS που προκάλεσαν την μεγάλη αναστάτωση.

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 03.07.2020, σε μεγάλο αριθμό πελατών της τράπεζας Alpha Bank.

Τι συνέβη; Οι πελάτες της Alpha Bank έλαβαν στο κινητό τους μηνύματα με κωδικούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονταν στα SMS πως έγιναν συναλλαγές, ακόμη και εκατοντάδων ευρώ!

Όπως είναι λογικό, οι πελάτες που είδαν μηνύματα με συναλλαγές που… δεν έκαναν ποτέ, έπαθαν σοκ.

Δείτε ένα από αυτά τα SMS

Alpha Bank

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, επισήμως η τράπεζα δηλώνει πως δεν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα, αλλά για τεχνικής φύσεως ζήτημα (κόλλησε ο Server) γι’ αυτό και στέλνονται ανεξέλεγκτα μηνύματα προς πελάτες όμως σύντομα το όλο ζήτημα θα αποκατασταθεί.

Ωστόσο όπως είναι φυσικό έχει προκληθεί αναστάτωση στους αποδέκτες των μνημάτων, οι οποίοι φοβούνται κυβερνοεπίθεση από hackers.

Πηγές της Alpha Bank πάντως διαβεβαιώνουν ότι τα συστήματα της Τράπεζας είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα χρήματα, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών.

Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για «ανάσυρση» παλιών ανενεργών κωδικών οι οποίοι δεν σχετίζονται με τους λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας καθώς είναι ανενεργοί.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις