Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Συνεργασία της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. με τον Όμιλο Μαρινόπουλου

Συνεργασία της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. με τον Όμιλο Μαρινόπουλου

Μετά την εξαγορά του ποσοστού της Carrefour από τον επιχειρηματικό Όμιλο Μαρινόπουλου, η Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ ανανέωσε τη συνεργασία της με τον ΄Ομιλο και την επέκτεινε στα 455 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα των αλυσίδων Carrefour, Carrefour Express, Ξυνός και Πειραϊκόν.

 Η συμφωνία περιλαμβάνει την τοποθέτηση από την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ ειδικών κάδων για ανακύκλωση ηλεκτρικών μικροσυσκευών και λαμπτήρων, δίνοντας στους καταναλωτές μεγαλύτερη πρόσβαση στην ανακύκλωση.

Επίσης, οι πελάτες της αλυσίδας υπερμάρκετ Carrefour θα έχουν τη δυνατότητα να παραδίδουν για ανακύκλωση την παλιά τους ογκώδη συσκευή με την αγορά αντίστοιχης καινούριας από την αλυσίδα.

Μετά τη συλλογή τους σε προσωρινούς χώρους αποθήκευσης των καταστημάτων, οι συσκευές θα οδηγούνται στις 9 μονάδες επεξεργασίας που συνεργάζονται με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ προς αποσυναρμολόγηση, απορρύπανση και ανάκτηση των αξιοποιήσιμων υλικών τους.

Σχετικά με την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.

η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. είναι αδειοδοτημένος φορέας για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στην Ελλάδα. Η αποστολή της εταιρείας στηρίζεται στην αρχή της περιβαλλοντικής ευθύνης του παραγωγού για τη διατήρηση του και τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, την ορθολογική χρησιμοποίηση των φυσικών πόρων και την προστασία της υγείας των ανθρώπων.
Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. είναι εταιρία μη επενδυτικού χαρακτήρα και μη επιδίωξης κερδών. Οι οικονομικοί πόροι για την αξιοποίηση των αποβλήτων και τη λειτουργία της εταιρείας προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των συμβεβλημένων παραγωγών και εισαγωγέων βάσει της νομικής υποχρέωσής τους. Σήμερα είναι συμβεβλημένες με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. πάνω από 1200 επιχειρήσεις.

Οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εταιρείας www.electrocycle.gr για να βρουν εύκολα το κοντινότερο σημείο ανακύκλωσης των παλιών ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων τους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε