Οικονομία

Συνήγορος του Πολίτη 2015 – 2018: Κατασχέθηκαν 4,8 εκατομμύρια τραπεζικοί λογαριασμοί

Αποκαλυπτικά οικονομικά στοιχεία της τελευταίας 3ετίας εμπεριέχει η έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Συνήγορος του Πολίτη.

Όπως αποκαλύπτει ο Συνήγορος του Πολίτη, χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονται οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών για να εισπραχθούν οφειλόμενες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές.

Πολίτες προσέφυγαν στον Συνήγορο για να καταγγείλουν την κατάσχεση χρηματικών ποσών από προσωπικούς τους λογαριασμούς στις τράπεζες, λόγω χρεών προς το Δημόσιο (φορολογική διοίκηση), τους ΟΤΑ (τέλη, πρόστιμα ΚΟΚ κ.λπ), ή ΝΠΔΔ (ασφαλιστικές εισφορές φορέων κοινωνικής ασφάλισης).Xrimata“Οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, ιδίως οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, αποτελούν την πλέον διαδεδομένη διαδικασία για την εξασφάλιση της είσπραξης των φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 2015 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προέβη σε περίπου 650.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Το 2016 ο αριθμός των κατασχέσεων διπλασιάστηκε, το 2017 ξεπέρασαν τα 1,7 εκατομμύρια, ενώ έως τον Μάιο του 2018 έχουν αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Αθροιστικά, λοιπόν, οι κατασχέσεις το χρονικό διάστημα 2015 – 2018 έφτασαν τα 4,8 εκατομμύρια.Xrimata“Αντίστοιχη είναι και η εικόνα από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) σε ό,τι αφορά κατασχέσεις λογαριασμών για την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών”, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Στην έκθεση του Συνηγόρου επισημαίνεται ότι “η διαρκής αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική και την ασφαλιστική διοίκηση επαναφέρει περιοδικά την ανάγκη εξέτασης διαδικασιών για διακανονισμό ή ρύθμιση χρεών με παράλληλη πρόβλεψη για λιγότερο ή περισσότερο γενναίο ”κούρεμα” μέρους αυτών των οφειλών, ενώ η συνεχής αύξηση των υποχρεώσεων και βαρών συντείνει στην αύξηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της εισφοροδιαφυγής”.

πηγή: Synigoros.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πράσινο φως για παράταση της φορο – έκπτωσης έως 16.000 ευρώ σε δαπάνες αναβάθμισης κτιρίων
Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, η παροχή των σχετικών υπηρεσιών πραγματοποιείται από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη φορολογική κατοικία τους ή διατηρούν μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα
Ακίνητα
Τσιάρας: Το εμβόλιο δεν είναι λύση για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Κίνδυνος για τη φέτα και τις εξαγωγές
Ο Υπουργός προειδοποιεί για τις συνέπειες του εμβολιασμού στα ΠΟΠ προϊόντα και ανακοινώνει δέσμη αποζημιώσεων και στήριξης προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους
Πρόβατα
Ο οινοτουρισμός στις προτεραιότητες της στρατηγικής του ΥΠΑΑΤ για τον πρωτογενή τομέα
Ενδεικτικά, ετησίως διατίθενται: 8,43 εκατ. ευρώ για Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελώνων, 7,2 εκατ. ευρώ για Επενδύσεις Οινοποιητικών Επιχειρήσεων - με επιλέξιμες δαπάνες για αίθουσες έκθεσης και γευσιγνωσίας
Freeze motion of red wine pouring into glass, old cellar interior.
Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 οι αιτήσεις μέσω «myΘέρμανση» – Ποιοι το δικαιούνται, ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και πώς θα καταβληθεί το επίδομα
Hand adjusting the valve knob of heating room radiator temperature thermostat