Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα καμώματα της Εθνικής Τράπεζας

Τα καμώματα της Εθνικής Τράπεζας

Στην πρέσα εφορίας, ασφαλιστικών ταμείων και τραπεζών βρίσκονται οι Ελληνες πολίτες. Και μέχρι το τέλος του χρόνου έχουν μπροστά τους ένα Γολγοθά.

Μάλιστα την ώρα που η εφορία απαιτεί την πληρωμή των φόρων για το έτος 2015, ετοιμάζει το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, αυξάνει τους έμμεσους φόρους, τα ασφαλιστικά ταμεία ζητούν αυξημένες εισφορές, ζητούν καταβολή στην ώρα τους των ποσών που ρυθμίστηκαν, έρχεται η Εθνική Τράπεζα να ζητά αυξημένες δόσεις για τους αλληλόχρεους λογαριασμούς, αυξάνοντας τις δυσκολίες και οδηγώντας σε ασφυξία χιλιάδες, ενδεχομένως και δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα. Όσοι έχουν αλληλόχρεο λογαριασμό έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν κάθε μήνα τον τόκο που αναλογεί στο ποσό που λεχουν αναλάβει από το λογαριασμό. Ως εδώ ολα καλά.

Όμως, η Εθνική Τράπεζα δεν περιορίζεται σε αυτό. Ζητά από τους πελάτες αυτής της κατηγορίας να της καταβάλλουν και κεφάλαιο με αποτέλεσμα σχεδόν να διπλασιάζεται η δόση. Το τραγελαφικό της ιστορίας είναι πως τα χρήματα αυτά η τράπεζα ύστερα από λίγο τα επιστρέφει στο λογαριασμό και ο πελάτης μπορεί να κάνει ανάληψη και να τα πάρει.

Όμως, αν δεν τα καταθέσει, τότε εμφανίζεται να έχει μια οφειλή προς την τράπεζα η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, αφού όπως προαναφέρθηκε τα ποσά αυτά επανακατατίθενται στο λογαριασμό του πελάτη.

Τα καμώματα αυτά της τράπεζας έχουν σαν αποτέλεσμα την τηλεφωνική ενόχληση από τις γνωστές εταιρείες και την άσκηση εμμέσως και μπούλινγκ αφού τον απειλούν με μία οφειλή που στην πραγματικότητα και στην ουσία δεν υπάρχει, καθώς ακόμα και με ´κοκκίνισμα ´ της οφειλής. Ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις της αποστολής εντύπων για τη ρύθμιση του δανείου χωρίς να το έχει ζητήσει ο πελάτης.

Και όπως γίνεται αντιληπτό σε μία περίοδο αυξημένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, τα καμώματα της Εθνικής μόνο προβλήματα και δυσχέρειες προκαλούν στους πολίτες που παλεύουν να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε