Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα νερά Δίρφυς άλλαξαν ιδιοκτήτη – Απέκτησαν το ποσοστό της Νίκας Συμμετοχών

Τα νερά Δίρφυς άλλαξαν ιδιοκτήτη – Απέκτησαν το ποσοστό της Νίκας Συμμετοχών

Γυρίζουν «σελίδα» τα εμφιαλωμένα νερά Δίρφυς, με την είσοδο νέου επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο, ο οποίος απέκτησε συμμετοχή στην «Δίρφυς Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμφιαλώσεως Νερού και Αναψυκτικών», μέσω πλειστηριασμού.

Πρόκειται για το ποσοστό που ανήκε στην Νίκας Συμμετοχών, από το 2007, όταν απέκτησε τη φίρμα Δίρφυς, η οποία κυκλοφορούσε από το 1975, για να την στεγάσει κάτω από την ίδια «ομπρέλα» με τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου, τις: Οικοφάρμα Πελοπονήσσου, Δρόμων, Αλέα και Λακωνική Τροφίμων. Αμέσως μετά την απόκτηση της Δίρφυς, η Νίκας Συμμετοχών προχώρησε στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της παραγωγής, υλοποιώντας άμεσα νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο παραγωγής νερού.

Το 2010, ο όμιλος Νίκας ξεκίνησε στοχευμένη στρατηγική, αξιοποιώντας το δίκτυο που χρησιμοποιούσε για τη διανομή των αλλαντικών και των υπόλοιπων προϊόντων. Οι διανομές εξαπλώθηκαν και το εμφιαλωμένο νερό Δίρφυς σε σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησε το κοινό του κι έγινε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στην αγορά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.  

Η πορεία που ακολούθησε ήταν ανοδική, με την εταιρεία να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και να καταγράφει πλέον πωλήσεις κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ σε κερδοφόρα χρήση, η οποία, να σημειωθεί, ότι δεν επηρεάστηκε ούτε από την κρίση της πανδημίας.

Το 2019 η Δίρφυς εξέδωσε δύο ομολογιακά δάνεια των 100 χιλ. και 350 χιλ. ευρώ αντίστοιχα, από τα οποία το μεγαλύτερο καλύφθηκε από την CNL Capital ΕΚΕΣ.

Η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η Νίκας Συμμετοχών, ήταν και ο λόγος που η συμμετοχή της στην εταιρεία Δίρφυς, βγήκε σε πλειστηριασμό.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις