Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα νταούλια και τα πένθιμα εμβατήρια για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Ελλάδα λοιπόν βγήκε στις αγορές. Ευτυχώς, όμως, που δεν βγήκε και ο Πολάκης να πανηγυρίσει με μαντινάδες και κρητικούς ζουρνάδες. Αντιθέτως ο πρωθυπουργός προσγειωμένος και ψύχραιμος αποτίμησε το γεγονός στην πραγματική του διάσταση, σε αντίθεση με φωνές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να το μηδενίσουν.

Ναι είναι ένα σημαντικό γεγονός, αλλά δεν θα έχει καμία αξία αν δεν συνοδευτεί από άλλα πολλά βήματα και πράξεις στην πραγματική οικονομία.

Γιατί αυτή είναι που θα κρίνει την πορεία της οικονομίας, της χώρας, των πολιτών, την έξοδο στις αγορές και από τα μνημόνια και την επιτροπεία και ενδεχομένως την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Καλείται λοιπόν τώρα ο πρωθυπουργός να ανασκουμπωθεί ο ίδιος, να υποχρεώσει να ανασκουμπωθούν και να εργαστούν σκληρά οι υπουργοί του, οι οποίοι για δυόμισι χρόνια σε μικρό, μεγάλο ή πολύ μεγάλο βαθμό απολάμβαναν τη γοητεία της εξουσίας, χωρίς να παράγουν το απαραίτητο κυβερνητικό έργο με πρόσχημα τις διαπραγματεύσεις για τα μνημόνια.
Λοιπόν τέρμα τα ψέματα. Η κυβέρνηση ή θα παράξει έργο, πραγματικό, καινοτόμο και αποτελεσματικό, οπότε τον Αύγουστο του 2018 θα δικαιούται ακόμα και να βαρέσει νταούλια και ζουρνάδες ή θα συνεχίσει την πορεία με σβηστές μηχανές, οπότε σε ένα χρόνο θα ακουστούν πένθιμα εμβατήρια.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε