Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Ταξιδιωτικός κλάδος: Μεγάλες προσφορές από αεροπορικές και κρουαζιέρα – Στόχος ο τουρισμός όλο το χρόνο

Ταξιδιωτικός κλάδος: Μεγάλες προσφορές από αεροπορικές και κρουαζιέρα – Στόχος ο τουρισμός όλο το χρόνο
Φωτογραφία-iStock

Με ελκυστικές εκπτώσεις και προσφορές υποδέχονται το 2024 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ταξιδιωτικό τομέα, με στόχο να καταστήσουν προσιτά για κάθε βαλάντιο τα ταξίδια με αεροπλάνα και κρουαζιερόπλοια, όχι μόνο κατά τους δημοφιλείς καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αποδεικνύονται οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες Aegean και SKY express, καθώς και η Celestyal.

Με μια αξιόλογη και άκρως ενδιαφέρουσα προσφορά καλωσόρισε το νέο έτος η Aegean, παροτρύνοντας τους πελάτες της να προχωρήσουν σε κρατήσεις εισιτηρίων έως 14.1 για ταξίδια που θα πραγματοποιήσουν σε εσωτερικό και εξωτερικό από 01.02.2024 – 26.10.2024 και να κερδίσουν έκπτωση έως 40% σε όλο το δίκτυο.

Αεροπορικές «ευκαιρίες»

Από την πλευρά της και η SKY express, προσκαλεί το επιβατικό κοινό να ανακαλύψει όλους τους προορισμούς του δικτύου της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ανακοινώνοντας έκπτωση έως 60% σε οποιοδήποτε προορισμό της για κρατήσεις μέχρι 14.1.2024 και για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 10.01.2024 έως 26.10.2024.

Εν τω μεταξύ και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αναζητά διαρκώς κίνητρα και επιβραβεύσεις για τους ταξιδιώτες, επιδιώκοντας παράλληλα την προβολή της Ελλάδας. Στην παρούσα φάση «τρέχει» καμπάνια με τίτλο «Feel the Shopping Euphoria – Pair & Win», στο πλαίσιο της οποίας έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την Emirates και τα Hellenic Duty Free Shops

Μέσα από την καμπάνια, οι επιβάτες που ταξιδεύουν από την Αθήνα με την Emirates κατά το 1ο τρίμηνο του 2024 (10 Ιανουαρίου μέχρι 31 Μαρτίου) μπορούν να πετύχουν είτε έκπτωση 10% στις αγορές τους, υπό προϋποθέσεις, είτε να διεκδικήσουν διπλό εισιτήριο μετ’ επιστροφής Αθήνα – Ντουμπάι με την Emirates και μια δωροεπιταγή 500 ευρώ για το Airport Agora του αεροδρομίου.

Κρουαζιέρα όλο το χρόνο

Η αγορά τουρισμού κρουαζιέρας είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ταξιδιωτικός κλάδος σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Future Industry Insights (FMI). Το 2022 η αξία της ανήλθε σε 5,3 δισ. δολάρια, ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες ανά τον κόσμο επιδιώκουν να εντάξουν λίγο από «Ελλάδα» στο πρόγραμμά τους.

Η Celestyal, βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο, ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο του 2024, το Celestyal Journey θα επισκέπτεται τέσσερις νέες χώρες (Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Ομάν) και έξι νέα λιμάνια (Ντόχα, Μπαχρέιν, Ντουμπάι, Khasab, Sir Bani Yas και Άμπου Ντάμπι) στον Περσικό Κόλπο. Οι νέες κρουαζιέρες «Desert Days», θα πραγματοποιούνται έως τις 25 Ιανουαρίου του 2025 και θα επαναλαμβάνονται την χειμερινή περίοδο.

Εκπτώσεις έως 70%

Η Celestyal επιβεβαίωσε επίσης, ότι με τα δύο νέα πλοία του στόλου της, θα εκτελεί κρουαζιέρες όλο το χρόνο, με εποχιακές προσφορές.

Στην τρέχουσα χειμερινή προσφορά οι τιμές για την κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Τρεις Ήπειροι» που προσεγγίζει λιμάνια στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, και έχει αφετηρία της τον Πειραιά, ξεκινούν από €559 ανά άτομο, ενώ η κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Desert Days» από τη Ντόχα προς Μπαχρέιν, Ντουμπάι, Ομάν, το νησί Sir Bani Yas και το Αμπού Ντάμπι ξεκινά από €529 ανά άτομο.

Η Celestyal προσφέρει επίσης 50% έκπτωση στα πακέτα Celestyal Plus+ Experience, καθώς και μειωμένη επιβάρυνση 30% στις μονόκλινες καμπίνες και χαμηλούς ναύλους σε οικογένειες με παιδιά, με έκπτωση έως και 70% για τον τρίτο ή τέταρτο επιβάτη σε μία καμπίνα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις