Τέλη κυκλοφορίας 2021: Ούτε παράταση, ούτε μειώσεις, ούτε διευκολύνσεις

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν άφησε πολλά περιθώρια για να δοθεί νέα παράταση στα τέλη κυκλοφορίας για το 2021. Η προθεσμία, υπενθυμίζεται, λήγει στις 26 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει σκέψη στο τραπέζι για να δοθεί νέα παράταση όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας την Τρίτη (09.02.2021) στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Παράλληλα, σημείωσε ότι για τα τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχει ούτε σενάριο για στοχευμένες μειώσεις ή διευκολύνσεις στην πληρωμή.

  

Εξαιτίας του lockdown, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021 έχει πάρει παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου (σ.σ. Παρασκευή γιατί η τελευταία μέρα του μήνα είναι Κυριακή).

Όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες που φέρουν την Αττική ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown, είπε ότι σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το όποιο δημοσιονομικό κόστος.

  

Όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης και το πότε θα πληρωθεί, ο Χρήστος Σταϊκούρας κάλεσε τους περίπου 25.000 δικαιούχους που δεν έχουν δώσει ακόμη το iban να το κάνουν, ώστε να πάρουν τα χρήματα τους σήμερα το απόγευμα. Πρόσθεσε ότι όπως υπήρξε πρόβλεψη για όσους έβαλαν πετρέλαιο τον Ιανουάριο του 2021, θα υπάρξει πρόβλεψη και για αυτούς που θα βάλουν πετρέλαιο τον Φεβρουάριο.

Αναφερόμενος στην περίπτωση να μην ισχύσει για όσο διαρκεί η πανδημία η υποχρέωση για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε ύψος τουλάχιστον 30% του εισοδήματος, είπε ότι αυτό θα αποφασιστεί όταν υπάρχουν και θα εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα για τις συναλλαγές την περίοδο της πανδημίας.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης λόγω των μειωμένων εισοδημάτων σε όσους πλήττονται από την οικονομική κρίση και αντιπαράθεσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 21 εκ. ευρώ, με τα 11 εκ. ευρώ να αφορούν νοικοκυριά.

  

Για τις επιταγές που σφραγίστηκαν μέσα στον Ιανουάριο και πριν τη νομοθετική ρύθμιση για την παράταση στην πληρωμή τους, είπε ότι η ρύθμιση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

  

Για την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων, ο υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στο καλοκαίρι όταν και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Αναδρομικά: 10 Μαρτίου οι πληρωμές σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων

Αναδρομικά: 10 Μαρτίου οι πληρωμές σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων

Στις 10 Μαρτίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων, που υπέβαλαν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ έως τις 28 ... Διαβάστε περισσότερα
Σκυλακάκης: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα

Σκυλακάκης: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα

Και για το 2022 τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στο ραδιόφωνο ... Διαβάστε περισσότερα