Πέμπτη, 23 Μαΐ
29oC Αθήνα

Τέλη Κυκλοφορίας: Ανατροπή της τελευταίας στιγμής – 2μηνη παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου για την πληρωμή τους

Τέλη Κυκλοφορίας: Ανατροπή της τελευταίας στιγμής –  2μηνη παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου για την πληρωμή τους

Το μοντέλο των τελευταίων ετών θα ακολουθήσει τελικά η κυβέρνηση για το θέμα των τελών κυκλοφορίας, δίνοντας όχι ολιγοήμερη παράταση, αλλά δίμηνη παράταση, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δώσει ανάσα στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την ακρίβεια.

Η εν λόγω απόφαση για την παράταση για την πληρωμή στα τέλη κυκλοφορίας φαίνεται να ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επισήμως η ανακοίνωση θα γίνει άμεσα, ίσως και αύριο, κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων μοτοσυκλετών θα έχουν ακόμη δύο μήνες στην διάθεσή τους να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας έως τα τέλη Φεβρουαρίου, κάτι που είχε συμβεί πέρυσι και πρόπερσι.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπήρξε έντονος προβληματισμός για την λήψη της σχετικής απόφασης. Στο τραπέζι βρέθηκε και η περίπτωση να υπάρξει κλιμακωτό «πέναλτι» για την πιθανή καθυστέρηση και τελικά φάνηκε ότι επικράτησε η λύση της παράτασης, ώστε και δια της πλαγίας οι καταναλωτές να πάρουν μία ανάσα, αφού η ακρίβεια δεν φαίνεται να κοπάζει και παράλληλα στο τέλος κάθε χρόνου συσσωρεύονται πληθώρα υποχρεώσεων.

Για το 2024, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν το περιθώριο εμπρόθεσμης εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Κερδισμένοι από την παράταση είναι και όσοι σχεδίαζαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών. Θα έχουν τώρα περιθώριο για δύο μήνες να κυκλοφορούν κανονικά τα οχήματά τους, καλυπτόμενοι από την παράταση αλλά το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου θα πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους για να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα. Στη συνέχεια, όπως συνέβη και φέτος θα μπορούν να ανακτήσουν τις πινακίδες τους για ορισμένους μήνες του χρόνου πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας γίνεται με ψηφιακό τρόπο μέσω της ΑΑΔΕ, με κωδικούς taxisnet ή και χωρίς με τη συμπλήρωση του ΑΦΜ και του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

 

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις