Οικονομία

Τέλος τα χρήματα – Μόνο με κάρτες οι πληρωμές – Που γίνεται υποχρεωτική η εφαρμογή του μέτρου

- Μείωση φόρων σε όσους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα
- Μόνο με κάρτες οι πληρωμές σε εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης
- Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, δικηγόροι θα πληρώνονται μόνο με κάρτες
- Λίστα με τις “καλές” και τις “κακές” επιχειρήσεις που δέχονται μόνο πλαστικό χρήμα

Υποχρεωτική γίνεται πλέον η χρήση του πλαστικού χρήματος. Τα μετρητά θα αρχίσουν να μας… εγκαταλείπουν σιγά, σιγά. Ουσιαστικά η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υποχρεωτική χρήση καρτών όσο πιο άμεσα γίνεται.
Έτσι από τον Αύγουστο γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή μόνο με κάρτα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται στη λεγόμενη λίστα υψηλής φοροδιαφυγής.
Έτσι από τον Αύγουστο γίνονται υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές πληρωμές σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης. Όλοι οι επιχειρηματίες θα υποχρεωθούν άμεσα να αποκτήσουν μηχανήματα POS.


Η υποχρέωση αυτή θα εφαρμοστεί σταδιακά ανά επαγγελματικό κλάδο. Μάλιστα όπως και στην περίπτωση των αποδείξεων οι καταστηματάρχες θα είναι υποχρεωμένοι να βάλουν πινακίδα – ανακοίνωση πως ο πελάτης μπορεί να πληρώσει με κάρτα.
Κάπως έτσι θα αρχίσει να γίνεται υποχρεωτικό και για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες το ποσό ηλεκτρονικών πληρωμών ανάλογα με το εισόδημα βάσει του οποίου θα εξασφαλίζουν το αφορολόγητο.

 Για να πετύχουν το αφορολόγητο οι φορολογούμενοι που το δικαιούνται θα πρέπει να έχουν καταναλώσει ως και το 1/3 του εισοδήματός τους και να έχουν κάνει χρήση κάρτας ή να έχουν πληρώσει μέσω τράπεζας.

Σύμφωνα με το capital η κλίμακα ανάλογα με το εισόδημα θα είναι:

– Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 10%. Δηλαδή ως και 1.000 ευρώ/ χρόνο.

– Για εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%. Δηλαδή ως και 3.000 ευρώ/χρόνο.

– Για εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%. Δηλαδή ως και 8.000 ευρώ/χρόνο.

– Για εισόδημα από 40.000 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνης με κάρτα θα είναι 30%. Δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ/χρόνο.

Εάν ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος δεν έχει δαπανήσει το απαιτούμενο ποσό με κάρτα, τότε θα μειώνεται το αφορολόγητό του. Επί της ουσίας θα χρεώνεται με φόρο για το ποσό που λείπει βάσει της κλίμακας στην οποία υπάγεται.

Αντίθετα για όσους καταφέρουν να πληρώσουν με κάρτα περισσότερα από τα ελάχιστα που θα απαιτεί η Εφορία, τότε θα υπάρχει πρόσθετη έκπτωση φόρου. Για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα μετρούν όλες οι αποδείξεις, όπως, για παράδειγμα, το σούπερ-μάρκετ και τα καύσιμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Τι ισχύει με 8ωρο και υπερωρίες
Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο Κεραμέως δίδει τη δυνατότητα σε όποιον εργαζόμενο το επιθυμεί να εργαστεί έως 13 ώρες την ημέρα (κατ΄ εξαίρεση) σε έναν εργοδότη με προσαύξηση 40% στην αμοιβή
Group of people, female waitress working at cafe, wearing a protective mask. She is holding a trey with coffee cups 2
Διασπασμένη η ΕΕ απέναντι στους δασμούς Τραμπ – Σενάρια για δύο ταχύτητες ανάλογα με τον κλάδο των εξαγωγών
Σε δύο μπλοκ έχουν χωριστεί οι χώρες της ΕΕ απέναντι στις ΗΠΑ, ενώ δεν αποκλείεται να επιβληθούν αμερικανικοί δασμοί δύο ταχυτήτων ανάλογα με τον κλάδο των εισαγωγών από την ΕΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
Σαφάρι της εφορίας σε ξενοδοχεία, ταβέρνες και παραλίες – «Όπλα» οι νέες τεχνολογίες και οι αυστηρές ποινές για παραβάτες
Το ελεγκτικό πλέγμα καλύπτει χιλιάδες εποχικές επιχειρήσεις, από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι ταβέρνες, beach bars και παραχωρήσεις παραλιών
Παραλία με ξαπλώστρες 2