Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τέρνα Ενεργειακή: Θετικά νέα για την πιστοληπτική της ικανότητα

Τέρνα Ενεργειακή: Θετικά νέα για την πιστοληπτική της ικανότητα

Την ώρα που η Τέρνα Ενεργειακή βάζει στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στον ενεργειακό κλάδο, ώστε η συνολική της ισχύ να προσεγγίσει τα 2.800 ΜW στην επόμενη πενταετία, την ίδια στιγμή ανακοινώνει ότι, με επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την ICAP, κατατάσσεται εκ νέου στη διαβάθμιση Α.

Η διαβάθμιση Α υποδηλώνει πάρα πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σταθερά υψηλή. Οι επιχειρήσεις µε διαβάθμιση Α χαρακτηρίζονται από τα πολύ σημαντικά οικονομικά μεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σημαντική θέση τους στην αγορά.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα η εισηγμένη εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση ενός μεγάλου πάρκου στις Ηνωμένες Πολιτείες, από όπου απέκτησε σημαντικές υπεραξίες.  Είχε προηγηθεί η εξαγορά πάρκων της RF Energy, ενώ επενδυτικές ευκαιρίες, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στην αμερικανική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξακολουθεί να αναζητά.

Μετά και από τις τελευταίες κινήσεις στρατηγικής, το συνολικό χαρτοφυλάκιο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανέρχεται σε 1.800 MW έργων σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ και κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Σε αυτήν περιλαμβάνονται τα 607 MW έργων στην Ελλάδα, τα 512 MW στις ΗΠΑ, τα 102 MW στην Πολωνία και τα 30 MW έργων στην Πολωνία. Επιπλέον το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 548 MW έργων υπό κατασκευή: 330 MW στη νότια Εύβοια, 119 MW επίσης στην Εύβοια, 30 MW στη Βοιωτία και 67 MW στην Ευρυτανία.

Με συνολικές επενδύσεις που μέχρι σήμερα ανέρχονται στα 2 δις. ευρώ περίπου, η Τέρνα Ενεργειακή συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά με νέες επενδύσεις άνω του 1,7 δις ευρώ στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας και σε έργα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις