Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τέσσερις υπουργοί ψάχνουν… επενδύσεις στη Νέα Υόρκη!

Τέσσερις υπουργοί ψάχνουν… επενδύσεις στη Νέα Υόρκη!
Φωτογραφία InTime News

Στη Νέα Υόρκη θα χτυπάει από σήμερα η καρδιά της ελληνικής οικονομίας. Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή θα βρεθούν στο Metropolitan Club του Μανχάταν της Νέας Υόρκης κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς και εκπρόσωποι πολλών ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδος αναμένεται να παρουσιάσουν στους Αμερικανούς επενδυτές, τόσο το κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας, καθώς επίσης και τις οικονομικές, επενδυτικές και επιχειρηματικές προοπτικές της Ελλάδας.

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι Greece is Back (Ελλάδα επανέρχεται) και αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 1.000 στελέχη της αγοράς, κυβερνητικοί  αξιωματούχοι, εκπρόσωποι κορυφαίων funds, τραπεζίτες, αλλά και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων.

Το συνέδριο αποτελεί έναν θεσμό και διοργανώνεται από την Capital Link, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος  Μητσοτάκης θα απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος  Σταϊκούρας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Χρήστος Σταϊκούρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών φορέων και οργανισμών (PIMCO, Goldman Sachs, Citibank, BlackRock, BlueCrest, Morgan Stanley, Helm, Nomura, Third Point κ.α).

Από πλευράς κυβερνήσεως θα συμμετάσχουν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός.

Επίσης θα συμμετάσχουν και οι Riccardo Lambiris, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ, και ο Δημήτρης Τσάκωνας του ΟΔΔΗΧ. Στο επίσημο δείπνο θα μιλήσει ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, ενώ θα τιμηθεί για την επενδυτική δραστηριότητά του στην Ελλάδα ο Τζον Πόλσον.

Αύριο, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διοργανώνει την «Ημέρα της Ελλάδας», με την ελληνική κυβερνητική αποστολή και τις ελληνικών συμφερόντων εταιρείες που είναι εισηγμένες στη Wall Street να χτυπούν το καμπανάκι της λήξης.

Όπως είναι φυσιολογικό μεγάλο μέρος του συνεδρίου θα επικεντρωθεί στον τραπεζικό κλάδο και στο μεγάλο project μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) που έχουν μπροστά τους οι τράπεζες και το οποίο ξεκινάει και τυπικά με την ψήφιση του «Ηρακλή». Ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα θα ανοίξει το σχετικό πάνελ στο οποίο θα βρίσκονται ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, ο πρόεδρος της Eurobank, Γιώργος Ζανιάς καθώς και ο σύμβουλος της ΕΚΤ, Φραντσέσκο Ντρούντι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις