Οικονομία

Τηλέφωνο Ομπάμα σε Λαγκάρντ για την κρίση

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε χθες Παρασκευή τηλεφωνική συνομιλία με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με θέμα την παγκόσμια οικονομική κατάσταση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για την πρώτη συνομιλία του Ομπάμα με την Λαγκάρντ από της 28 Ιουνίου όταν η γαλλίδα πρώην υπουργός Οικονομικών ορίστηκε επικεφαλής του ΔΝΤ, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τη σημασία της στενής συνεργασίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το ΔΝΤ”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ομπάμα και Λαγκάρντ συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ενίσχυσης, στο προσεχές μέλλον, της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και στην σημασία της εξισορρόπησης της παγκόσμιας ζήτησης προς τις αναδυόμενες οικονομίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Τράπεζες: Αντίθετη η ΤτΕ με την επιτάχυνση της εξάλειψης του αναβαλλόμενου φόρου – Τι απαντά στην πρόταση να πληρώνουν κανονικά φόρο από το 2028
Πρόταση αναφέρει ότι από το 2028 οι τράπεζες δεν θα μπορούν να συμψηφίζουν τα φορολογητέα κέρδη τους με τον αναβαλλόμενο φόρο
Modern Bank Building Exterior With Reflective Glass Facade. 3D Render