Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Το ελληνικό παιχνίδι ταξιδεύει από Αμερική μέχρι … Κορέα

Το ελληνικό παιχνίδι ταξιδεύει από Αμερική μέχρι … Κορέα

Ο Χρήστος Τζαφόλιας υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑΣ, που παράγει παζλ, επιτραπέζια και παιχνίδια γνώσεων, με κορωνίδα τα «Νησάκια της Γνώσης» μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για τον κλάδο των παιχνιδιών, αναλύει τα κριτήρια με τα οποία κάνουν τις αγορές τους παιδιά και γονείς, κι αναφέρεται στην απόφαση της εταιρείας να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες.   

«Η πιο δύσκολη περίοδος ήταν όταν λόγω των capital controls, σταμάτησε κάθε εισαγωγική δραστηριότητα. Τότε εμείς, αξιοποιήσαμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα για να αυξήσουμε την παραγωγή μας από το ιδιόκτητο εργοστάσιο της ΔΕΣΥΛΛΑΣ.   Όταν υποχρεωθήκαμε να μπούμε σε καραντίνα, για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, η ζήτηση για παζλ κι επιτραπέζια παιχνίδια κορυφώθηκε».

Πώς κατασκευάζεται ένα παιχνίδι: Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τα ράφια

«Η διαδικασία για να κατασκευαστεί ένα παιχνίδι είναι πολύ όμορφη. Όλα ξεκινούν  από μία ιδέα, την οποία εξελίσσουν τα αρμόδια τμήματα, φτιάχνοντας κανόνες και παίζοντας είτε μεταξύ τους, είτε με παιδιά που επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις μας. Παραδοσιακά ο κόσμος μας γνωρίζει για τα παζλ και τα εκπαιδευτικά μας παιχνίδια, με best seller τα «Νησάκια της Γνώσης» και τις κάρτες ΥΠΕΡΑΤΟΥ, που απεικονίζουν φόρμουλες, πλοία, αεροσκάφη κ.λπ. κι έχουν αποκτήσει συλλεκτικό χαρακτήρα».

Το ελληνικό παιχνίδι στις αγορές του κόσμου

«Κάθε χρόνο στις διεθνείς εκθέσεις λανσάρονται περίπου 1.300 νέα παιχνίδια. Εάν θέλουμε να είμαστε ένα απ’ αυτά πρέπει να έχουμε πολύ υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Από τις αγορές που εξάγουμε, μεγάλη είναι η αποδοχή στην Αμερική, ενώ καλή πορεία διαγράφουν οι εξαγωγές μας σε Γερμανία, Μπενελούξ, Ιταλία, αλλά και στην Κορέα. Σύντομα, εκτός από τα παζλ, τα εκπαιδευτικά και τα παιχνίδια γνώσεων, θα επεκταθούμε στα ξύλινα και τα λούτρινα  παιχνίδια.»

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις