Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Το eurogroup “βλέπει” σήμερα τις μειώσεις στις συντάξεις

Το eurogroup “βλέπει” σήμερα τις μειώσεις στις συντάξεις

Αν και η Ελλάδα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα του eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες όλα δείχνουν ότι θα γίνει κουβέντα για τις μειώσεις στις συντάξεις.

Το θέμα με τις συντάξεις που απασχολεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια Έλληνες θα μπει, από το παράθυρο, στη σημερινή συνεδρίαση του eurogroup καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιχειρήσει να έχει μια πρώτη άποψη των εταίρων στο ζήτημα.
Το θέμα, όπως και άλλα μέτρα ανακούφισης της κυβέρνησης θα μπει στην ατζέντα της συνεδρίασης μέσω της εξέτασης των προσχεδίων προϋπολογισμού που κατέθεσαν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης στην Κομισιόν.
Από τις αντιδράσεις των εταίρων στο ζήτημα η κυβέρνησης θα κρίνει τις προθέσεις και ουσιαστικά τις απαντήσεις που θα λάβει όταν το θέμα τεθεί επισήμως. Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις σε ό,τι αφορά στην παροχολογία στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση αλλά και αυστηρά μηνύματα τήρησης των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών.
Κλειδί αναμένεται και πάλι να είναι η στάση της Γερμανίας, ειδικά μετά τις εξελίξεις στο ζήτημα της Καγκελαρίου Μέρκελ η οποία θεωρείται θέμα χρόνου να αποχωρήσει.
Προς το παρόν και για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις στους συνταξιούχους, φαίνεται ότι όλα είναι ανοιχτά. Η κυβέρνηση επιμένει στο πάγωμα των μειώσεων, ενώ από την πλευρά των δανειστών το καλύτερο για τους συνταξιούχους σενάριο θέλει σταδιακή περικοπή με καθυστέρηση έξι μηνών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις