Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Το νέο στοίχημα του Ομίλου Quest

Το νέο στοίχημα του Ομίλου Quest

Οι ηλεκτρικές και λευκές συσκευές αποτελούν το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Θεόδωρου Φέσσα, προέδρου του ομίλου πληροφορικής Quest, καθώς ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί, μέσω της εισηγμένης, Γ. Ε. Δημητρίου, της εταιρείας, που, μεταξύ άλλων, διανέμει στο εμπόριο τις θερμάστρες KEROSUN, τα κλιματιστικά ΤΟΥΟΤΟΜΙ και Carrier Hellas, τις κουζίνες ΙΖΟΛΑ και τις ραπτομηχανές Singer.

Στα χνάρια του ομίλου Γερμανού που εξαγόρασε τη Media Markt, αλλά και της Πλαίσιο Computers, που επίσης ανακοίνωσε την είσοδό της στον τομέα λευκών συσκευών, τώρα και ο όμιλος Quest, – που το όνομά του είναι συνδεδεμένο με την πληροφορική – θα επιδιώξει να δραστηριοποιηθεί, στον τομέα των ηλεκτρικών και λευκών συσκευών, καθώς διαβλέπει σημάδια ανάκαμψης σε μία αγορά, που τα προηγούμενα χρόνια είχε πληγεί από την οικονομική κρίση.

Πρόθεση αποτελεί, να διεισδύσει στην αγορά των κλιματιστικών, όπου η Γ. Ε. Δημητρίου, κατέχει ισχυρή θέση, αλλά και στου υπόλοιπους τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία, δηλαδή τις ηλεκτρικές κουζίνες. Η Γ.Ε. Δημητρίου είναι μια υπερχρεωμένη επιχείρηση, που φέρει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά της στοιχεία. Όπως σημειώνουν οι ορκωτοί ελεγκτές στον ισολογισμό του 2019: «Υφίσταται ουσιώδης αβεβαιότητα για την ικανότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Ο ταμειακός διακανονισμός των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων σε μακροπρόθεσμη βάση καθίσταται αναγκαίος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος Quest, θα επιδιώξει μέχρι το τέλος του έτους, να καταθέσει σχέδιο εξυγίανσης της εισαγωγικής Γ. Ε. Δημητρίου Α.Ε. Αν το σχέδιο γίνει αποδεκτό από τις πιστώτριες τράπεζες της εισαγωγικής επιχείρησης ηλεκτρικών συσκευών, τότε θα αποκτήσει και τον έλεγχο της εταιρείας, ανοίγοντας παράλληλα, το δρόμο για την αγορά των ηλεκτρικών και λευκών συσκευών.

Διαθέτοντας ισχυρά brands στο χαρτοφυλάκιό του, όπως Αpple, Xiaomi, Unisystems, ACS κ.λπ., ο όμιλος Quest, πραγματοποιεί πωλήσεις που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ για φέτος. Εφόσον υλοποιηθούν τα σχέδια που χαράσσει για την εταιρεία Γ.Ε. Δημητρίου, τότε μετά από την πληροφορική, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και την πράσινη ενέργεια, θα υλοποιηθεί και ο σχεδιασμός του για να διευρύνει την παρουσία του και στις λευκές συσκευές. Η παρουσία του ομίλου Quest, εκτείνεται στην Ελλάδα, την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις