Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το πλαστικό χρήμα αύξησε τα έσοδα από ΦΠΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα του ΦΠΑ τον Αύγουστο τα οποία υπερέβησαν τον στόχο του προϋπολογισμού ενώ στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος η υπερκάλυψη του στόχου έφθασε το 3,01%.

Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί ικανοποίηση για την πορεία των εσόδων από τον ΦΠΑ η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην σημαντική αύξηση τους στα νησιά κατά την καλοκαιρινή περίοδο ως αποτέλεσμα των εντατικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τον ελεγκτικό μηχανικό της ΓΓΔΕ.

Τα αναλυτικά στοιχεία των εσόδων που έχει επεξεργασθεί το υπουργείο Οικονομικών είναι χαρακτηριστικά για τις επιδόσεις στις εισπράξεις του ΦΠΑ στα νησιά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Μύκονο οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ τον Αύγουστο υπερέβησαν κατά 170,1% τον μηνιαίο στόχο του προϋπολογισμού ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Ρόδο είναι 165,6% και στη Σαντορίνη 114,4%. Στη Ζάκυνθο η υπέρβαση των εσόδων του ΦΠΑ από τον στόχο ανήλθε σε 91,2%, στην Κέρκυρα 78,6%, στα Χανιά 53,7% , και στο Ηράκλειο 51,7%.

Το σύνολο των εσόδων από τον ΦΠΑ τον Αύγουστο παρουσίασε υπέρβαση 9,91% από τον μηνιαίο στόχο. Ιδιαίτερα ικανοποιητική κρίνεται η πορεία του συνόλου των εσόδων του δημοσίου τον ίδιο μήνα. Είναι χαρακτηριστικό, όπως καταγράφηκε και στα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Αύγουστο, ότι το σύνολο των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού σημείωσαν τον μήνα αυτόν υπέρβαση από τον στόχο παρά το γεγονός ότι δεν εισπράχθηκε όπως προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ η οποία μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε